Dark Mode On / Off

Kerti utak és bútorok felújítása maszkoló szalaggal

Végre itt a nyár, így még több időt tölthetünk a kertben. Könnyedén vidám hangulatot varázsolhatunk a pihenéshez, ha felújítjuk a régi kerti padokat és utakat. Ehhez nyújthat óriási segítséget a maszkoló szalag.

A kerti bútorok ára sajnos nagyon felment, ezért érdemes egy költséges új pad helyett inkább a régit felújítani. Ha már felújítjuk, akkor vegyük elő a kreatív énünket is és varázsoljunk valami vidámat a régi kopottból. A kerti bútorok átfestése mellett a kerti utakat is meg lehet újítani egy stencli vagy speciális maszkoló szalag segítségével. Ehhez adunk néhány ötletet.

A régi kerti padokat a legkönnyebb egy új festékréteggel átvarázsolni, de ha már dolgozunk vele, miért ne teremtenénk vidám hangulatot többszínű csíkos festéssel? Ha attól tartasz, hogy nem lesznek egyenesek a vonalak és egységes a festés, akkor a maszkoló szalag a legjobb barátod lehet.

Fő a kreativitás: stencillel vagy maszkolószalaggal szép formákat alkothatunk. (Kép: Tesa)

Ez a papír alapú öntapadó hátoldallal ellátott szalag arra van kitalálva, hogy kitakarja azokat a részeket, amit nem akarsz festeni, így könnyen és gyorsan tudsz haladni, nem kell óvatoskodni, hogy a másik léc ne legyen festékes. A kültéri munkákhoz érdemes egy erős tapadást biztosító, minőségi maszkoló szalagot használni, mert a régi felületek ritkán annyira egyenletesek, hogy egy olcsó maszkoló szalag megfelelően tapadjon rá.

Kerti utak megbolondítása

A kert hangulatát pillanatok alatt megváltoztathatod, ha a kerti tipegő vagy járda beton felületét lefested. Festheted egyszínűre is, de ha már dolgozol vele, akkor elő a stenclit vagy a kültéri maszkoló szalagot és vigyél egy kis életet a betonfelületbe néhány mintával.

Kép2: Stencil vagy maszkoló szalag segítségével a kerti tipegő köveket is feldobhatod betonfestéssel.

Ha nem akarsz drága stenclibe beruházni, akkor készíthetsz házilag is, bár ez elég sok munka. Ennél egyszerűbb, de nagyon látványos megoldást kínál a maszkoló szalag, amit a felületre ragasztva elsősorban csíkokat és geometriai formákat alakíthatsz ki, de van már rugalmas maszkoló szalag is, ami lehetővé teszi az ívek festését is.

Itt arra érdemes figyelni, hogy a felületet alaposan mossuk át és hagyjuk megszáradni, mert a maszkoló szalag úgy tapad megfelelően. Használjunk minőségi betonfestéket és akkor hosszú évekig élvezhetjük a munkánk gyümölcsét.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×