Dark Mode On / Off

Július közepén kerülhet magyar dinnye a piacra

magyar dinnye

Kedvező időjárás esetén július közepén kerülhet a magyar dinnye a piacokra. A Magyar Dinnyetermesztők Egyesülete szerint a hazai dinnye ára az idei szezonban is a minőségtől és az országban lévő importárutól függ.


Az oltott görögdinnyéket április első napjaitól ki tudták ültetni a gazdák, így a jelenlegi kilátások szerint azok, akik fólia alatt vagy növényházban termelnek, ezekben a napokban már tudnak magyar dinnyét kínálni. A többiek később kapcsolódhatnak be. Magyarországon jelenleg 4000-4200 hektáron termesztik a görögdinnyét. A megtermett mennyiség mintegy kétharmada az exportpiacokra, főleg Lengyelországba, Csehországba és Szlovákiába kerül. Az osztrák és német piacra  az utóbbi években kevesebbet szállítanak, ott ugyanis nagyon erős a spanyol és olasz konkurencia.


Idehaza is komoly tényező az országban lévő importáru, emiatt a Dinnyetermesztők Egyesülete a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen idén is egyeztetni fog az áruházláncokkal, hogy azok részesítsék előnyben a hazai termést, és mire lesz magyar dinnye, vezessék ki az importot a raktáraikból.
    

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×