Dark Mode On / Off

Illóolajok a tavaszi zsongáshoz

illóolajok tavaszi zsongáshoz

Közeledik a tavasz és már minden porcikánk napsütésért kiált. De egyenlőre ezt csak illóolajokból kapjuk meg, ahogy az időjárás mutatja és szemlátomást belülről kell megint a boldogságot megkeresni.

Egy kis tavaszi zsongás illóolajokból? Miért is ne! Ha süt is a nap, akkor is cudar hideg van, szóval az nem túl szerencsés opció, hogy kiüljünk napozni. Vagyis kiülhetünk, de akkor mire minden plusz ruhát felveszünk, maximum mosómedve szemcsíkban tudunk még barnulni is, amire azért valljuk be, kevés igény van.

A hideg téli napokon én illóolajokkal boldogítom magam, mert mindegyik számomra olyan, mintha a napsütést az üvegbe zárták volna. Főleg a citrusféléknél van az az érzésem, hogy egy olasz tengerparton süttetem a hasam, így mostanában abból párologtatok a lakásban is.

Citrusfélékkel a napsütésért

A citrusfélék egy könnyed, friss illattal rendelkeznek, akár a citromot, bergamotot vagy épp az édesnarancsot nézzük. Ráadásul jól kombinálhatók a mentákkal, citromfűvel is vagy tömjénnel.

Személyes kedvencem egy citruskombó, melyhez mentát cseppentek és diffúzorból párologtatom a lakásban, mert így adja meg azt az illatharmóniát, amire ilyenkor a lelkünk vágyik.

A bergamot, citrom és mandarin keveréke mellé elég 1-2 csepp vadmenta és máris kész a szuper hangulatjavító kombináció.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
44 vélemény
×