Dark Mode On / Off

Hogy áll az óradivat mutatója 2023-ban?

Hogy áll az óradivat mutatója 2023-ban?

Mindig érdekes kérdés, hogy milyen új trendeket, kialakításokat, fazonokat hoz magával az új esztendő. A 2023-as évről előre lehetett tudni, hogy a 2022-ben felbukkanó, mindent is felforgató sokszínűséget viszi tovább. S ez meg is valósult. De mit kínál még az aktuális paletta, ami méltó a csuklóra csatolásra?

A nagy kijelzők még mindig aratnak?

Így igaz! A szakmai cikkek az órákról, illetve az órás magazinok is sokat foglalkoznak a kijelzőméret kérdésével, mert ez egyébként önmagában kulcsfontosságú tényező a vásárlás folyamatában. Évekkel ezelőtt úgy tűnt, hogy a minél kisebb méret az, ami a nyerő. Aztán jöttek, láttak, majd minden babért learattak a nagyméretű kijelzők, s korántsem csak a férfiak körében. A praktikuma amúgy megkérdőjelezhetetlen: a jól látható számlap, a messziről is kivehető mutatók, ha analóg kivitelről beszélünk, olyan előnyök, amik a zakatoló hétköznapokban tényleg jól jönnek. Ráadásul a gyártók nem fogják vissza magukat, ami a díszítést illeti, s olyan színpompás, látványos megoldásokkal rukkolnak elő, amiket vétek lenne pulcsi alá rejteni.

Hiába hódít az okos szektor, hiába a számtalan kütyü, az időmutatás hagyományos formája továbbra sem megy ki a divatból. Viszont az is igaz, hogy egyre több funkcióval gazdagodnak a tradicionális modellek is, úgyhogy ilyen téren is élvezhetőek az innovatív pozitívumok.

A tartósság reális elvárás?

Természetesen, viszont az is nyilvánvaló, hogy erre a célra kizárólag specifikus típusok jöhetnek számításba. A tartós órák, masszív, stramm, katonai eszközök kíméletlenül bírják a strapálást. Olykor még extrém körülmények között is teljesítik a tőlük elvárhatót. Az élettartamuk hossza pedig nem szezonokban mérhető. Ami külön jó hír ebben a témában, hogy az ellenállóság magas fokához szemrevaló stílusjegyek is társulnak, tehát nem kell kényelmetlen döntést hozni választva az esztétikusság és a hasznosság között. Mind a kettő kiélvezhető egyetlen óratestben.

Sokszínűség mindenekfelett?

Igen, ahogy utaltunk rá, az árnyalati sokoldalúság az idei évben is ütőkártya, mind a számlapok, mind a szíjak tekintetében. De aki visszafogottabb stílusra vágyik, az szintén rátalálhat arra az órára, aminek a megjelenése egy az egyben harmonizál az ízlésével.

Borítókép: Pexels

Ajánlott cikkek