Dark Mode On / Off

Fűszernövények frissen tartása

fűszernövények frissen tartása

A fűszernövények frissen tartása nem egy nagy dolog, csak sokan nem ismerik azokat a trükköket, melyeket én is csak idővel tanultam meg. Persze a magam kárán. De azért, hogy Te ne járj így, most megosztom a nekem bevált módszert!

A vágott fűszernövények hamar elvesztik szépségüket, ha nem kerülnek gyorsan hűtőbe és párásabb környezetbe. Mivel ők is növények, még vágottan is szükségük van nedvességre. Egy egyszerű praktikával hosszú időre megőrizheted a vágott fűszernövényeid frissességét. Kipróbált “recept”, ezért csak ajánlani tudom. Bármilyen fűszernövényre kiválóan működik és nem kell hozzá nagy tudomány. A fűszernövények frissen tartása neked is menni fog!

Nejlonzacskó vagy műanyag ételes doboz

A legcélszerűbb, ha zárható nejlonzacskót választasz, de megfelel hozzá a legegyszerűbb szendvicses zacskó, vagy mirelit zacskó is. A tiszta nejlonzacskóba tegyél egy bevizezett papírréteget (konyhai papírtörlőből, papírzsebkendőből…). Majd egy másik ilyen vizes papírrétegbe óvatosan csavard be a vágott zöldeket. Tehetsz bele petrezselymet, kakukkfüvet, oregánót, zellerlevelet, bármit, amit csak megkívánsz friss salátákhoz, tálaláshoz díszítésként. A papírba tekert zöld leveleket, hajtásokat tedd a zacskóba és jól zárd le. A levegőt nem kell kiszívni belőle.

A lezárt zacskót, benne a rengeteg friss fűszerrel tedd a hűtőszekrénybe olyan helyre, ahol nem tud megfagyni. Legcélszerűbb a zöldségesládába helyezni, így mindig kéznél lesz, amikor szükséged van rá.

Figyeld meg egy hét múlva is tökéletesen friss marad a piacon vásárolt petrezselyem, zsálya, levendula, oregánó, kakukkfű, zellerlevél, stb.

Ha elfogy a zacskóból a fűszernövény, akkor a papírt is érdemes kicserélni, a nejlont kimosni – amennyiben többször használatos.

TIPP: A különböző fűszernövényeket érdemes külön nejlonzsákba tárolni, így nem veszik át egymás illatát, aromáját!

Kép: Pexels

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Okl. kertészmérnök, szakújságíróként 2003 óta foglalkozom a hobbikertészek mindennapjaiban felmerülő kérdések megválaszolásával.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.