Dark Mode On / Off

Elkezdődött a szúnyogirtás

szúnyogírtás

Megkezdte az idei országos szúnyoggyérítési program végrehajtását a program koordinálásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Elsőként a Tisza-tónál és Szolnok térségében irtják a szakemberek a vérszívókat.


A biológiai szúnyoggyérítés során a szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, így az árvaszúnyogokra is teljesen ártalmatlan.

A készítményt granulált formában is alkalmazzák a lárvák gyérítésére, amely így a fák lombozatán is képes áthatolni. Ezzel pedig az ártéri erdőkben is lehetővé vált a hatékony biológiai szúnyoggyérítés a levegőből.

A nyílt területekre folyadék formában permetezik a készítményt, míg a növényzettel erősebben fedett területeken granulátumot szórnak ki.

A szúnyoglárvák kifejlődésének megakadályozása érdekében érdemes a ház körüli víztartályokat is kiüríteni, illetve a vizet rendszeresen cserélni, ugyanis egy-egy vízzel teli virágcserépben, vödörben, gumiabroncsban, eldugult ereszben százával, akár ezrével fejlődhetnek szúnyogok – hívták fel a figyelmet.

Forrás: MTI Borítókép: pexels

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény