Dark Mode On / Off

Áprilisban jön a hazai hajtatott zöldség dömping

hajtatásos zöldségek

Kis mennyiségben már található hazai hajtatott (fóliás, üvegházi) paradicsom az üzletekben, de nagyobb mennyiségben áprilistól várhatók a hazai primőr zöldségek – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.


A hazai fűtött üvegházakban jellemzően paradicsomot, paprikát és kígyóuborkát termesztenek. A legfontosabb hajtatókörzetek Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megyében, illetve Pest megye déli részén vannak – ismertette a kamara.


A termálvízzel fűtött üvegházakba a paprikafélék kiültetése tavaly október-decemberben megtörtént. Ugyanakkor rendkívül rossz fényviszonyok voltak év elején, így a szokásosnál 30-40 százalékkal kevesebb áru került a piacra.
A paradicsom üvegházi kiültetése december-januárban kezdődött. A palánták szinte 100 százalékban pótmegvilágítást kaptak, így nem észrevehető számottevően a fényhiány, szépek az állományok. Nagyobb mennyiségű áru paprikából és paradicsomból is húsvét körül várható

– jelezte a NAK.


A fűtött fóliákba a paprikafélék és a paradicsom kiültetése január közepe és február közepe között megtörtént. Az állományok átlagosak, a szedések április második felében várhatóak.


A hidegfóliákba ültetett káposztaféléknek a február eleji hideg nem okozott komolyabb gondot, a szedések várhatóan április 15. körül kezdődnek.


A hidegfóliás paprikafélék és a paradicsom palántanevelése rendben zajlik, március végére, április közepére várható az ültetésük. A szedést május végére, június elejére tervezik a termelők.

#hajtatott zöldség

kertportal-banner-applikacio
A képre kattintva egyenesen a Google Play alkalmazásba jutsz, ahonnan le is tudod tölteni!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×