Dark Mode On / Off

A növényvilág LEGjei

Meghökkentő méretek, amihez külön kertet kell építened.

Van két olyan növény, ami az idei évben a Kertportál Majort fogja gazdagítani és ha sikerül ezen a klímán megnevelnünk szabadföldön, akkor élőben meg is nézheted, ha kíváncsi vagy rá.

Amerikai filmekben már biztosan láttál ház méretű Halloween tököt. Na de vajon létezik? Idén először rendeltünk ebből a fajtából, úgyhogy egyenlőre még csak képen, de íme, a világ legnagyobb töke:

Óriás Halloween tök

Hogy ízvilágra milyen lesz vagy tényleg csak tökfaragásra lesz alkalmas, még nem tudni, de idén minden kiderül a Majorban.

A másik nagyszerű leg-leg-leg egy a levelével díszítő növény lesz. Ez a növény nem más, mint a Gunnera manicata, vagyis brazil óriáslapu.

Leveleivel díszít, viszont magassága elérheti az akár 2.5-3 métert is, úgyhogy méltán bekerült a legek sorába. Enyhén savanyú talajt és bőséges öntözést igényel, úgyhogy most a homoki termesztésénél várhatóan konténeres módon lesz ültetve Majorunkban. Hogy mennyire fog beválni, majd kiderül, de oldalunkon hamarosan megtudhatod. A vetőmagok már úton vannak…szurkoljatok!

Neked melyik a kedvenc leg-leg-leg növény?

HA TETSZETT ÍRÁSUNK, OSZD MEG BARÁTAIDDAL, ISMERŐSEIDDEL IS FACEBOOKON VAGY INSTAGRAMON

KÉRDÉSED VAN? FÓRUMUNKAT A FACEBOOKON TALÁLOD!

MÁR A YOUTUBE-ON IS! IRATKOZZ FEL!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
44 vélemény
×