Dark Mode On / Off

5 afrodiziákum növény a konyhából

sütőtök - afrodiziákum növény - kertportál

A régi korokból ismerünk temérdek afrodiziákum növény receptúrát, melyeket főleg szertartásosan fogyasztottak a termékenység fokozása érdekében. A mai kor embere inkább örömszerzősből fogyasztja őket, melyeknek nem mellesleg jótékony hatása van a szerelmi életre is. De nézzük is sorra, melyek ezek az afrodiziákum növénylista!

Napraforgó és a magja, virágszirma

A napraforgó mexikói származása már egyre kevésbé van szem előtt, szinte a világ minden pontján termesztik. Olajáért és magjáért (szotyola) termeljük. A mag B1- és B2-vitaminokat, vasat, foszfort, káliumot és növényi zsírokat, fehérjét tartalmaz. Virágának rügyei fogyasztásra szintén alkalmasak, párolva vagy nyersen használják. A virág szirmaiból nyert készítmények reumatikus megbetegedések és gyomorpanaszok kezelésére kiváló, afrodiziákumként pedig izgató hatású.

Avokádó

Egy igazán ketogén étrendbe is beilleszthető gyümölcsről beszélünk, melynek íze is eléggé zsíros. Kiváló pohárdesszert készíthető belőle, kakaóporral kikeverve.

Az avokádó héját, magját a népi gyógyászatban használják. Afrodiziákumként a gyümölcs húsát eszik nyersen.

Batata avagy édesburgonya

Az édesburgonyát az utóbbi időben kapták fel nagyon, még mindig drágábban lehet kapni a megszokott burgonyához képest. A batata nem burgonya! Íze változatos, a sárgabelűek általában a sütőtökhöz hasonlítanak, míg a lila és fehérbelűek inkább a burgonya ízéhez közelítenek.

Béta-karotint, E-, C-, B1-, B2-, B6-vitaminokat, fehérjét és értékes ásványi anyagokat (kalcium, vas, foszfor, kálium, nátrium, magnézium, mangán, szelén, réz, cink) tartalmaz. Nem tartozik a gyógynövények közé, mértéktelen fogyasztása mégis ösztönzi a nők nemi vágyát, benne ugyanis hormonokhoz hasonló hatóanyagok találhatók.

Gránátalma: ez is afrodiziákum növény

Tegye fel a kezét, aki kulturáltan tud gránátalmát hámozni! Most, hogy kb. senki nem emelte fel a kezét, itt egy videó a hámozásról:

Szóval, ha már hozzájutottunk a gránátalma különleges belsejéhez, akkor nem árt tudni, hogy az egyik legmagasabb antioxidáns tartalmú gyümölcsről beszélünk. A gyümölcs Aphrodité jelképe volt, vagyis a szerelme almája volt a gránátalma – és már csak ezért is, erős afrodisztikus hatást tulajdonítottak neki. A gyümölcs C-vitamint, káliumot, kalciumot és flavonoidokat tartalmaz és erős antioxidáns hatású.

Rozmaring

Rozmaring teát ritkán iszunk, de a téli időszak a húsokról szokott szólni. Aki szereti a kacsát, libát vagy bárányhúst, azoknak a rozmaringgal könnyű dolguk lesz, mert ezekhez az ételekhez mesés recepteket lehet találni az interneten. A rozmaringos kacsa nálunk is favorit, bátran ajánljuk mindenkinek!

Illóolajos tippeket keresel még? Csatlakozz Illóolajos csevegő zárt csoportunkhoz a Facebookon!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×