Dark Mode On / Off

Új biztosítási és támogatási rendszer indul a mezőgazdasági termelőknek februártól

Mezőgazdasági krízisbiztosítási rendszer néven új kockázatkezelési eszközt vezet be a Magyar Államkincstár közreműködésével az Agrárminisztérium.

A biztosítás és a támogatás elemeit ötvöző új eszköz az időjárási káresemények kezelése mellett olyan kockázatokból fakadó jövedelemcsökkenés enyhítésére is segítséget nyújthat, mint például az állat- és növénybetegségek, a piaci árak csökkenése, vagy a devizaárfolyamok változása.


A csatlakozásra 2021. február 1-től nyílik lehetőség. Az elektronikusan benyújtott kérelmeket 2021. február 28-ig fogadja a Magyar Államkincstár.
A kockázatkezelési alapból a termelő automatikus krízisbiztosítási kompenzációra tarthat igényt, ha jövedelme 30 százalékot meghaladó mértékben esik vissza az előző három évi átlaghoz képest.

A kifizetésekre pedig nem csupán az évente befizetett termelői hozzájárulások biztosítanak fedezetet, hanem az azt kiegészítő vidékfejlesztési támogatás is.


A rendszerhez való csatlakozás és a kompenzációs jogosultság részletes feltételeit a mezőgazdasági krízisbiztosítási rendszer működéséről szóló 68/2020. (XII.23.) AM rendelet ismerteti.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×