Dark Mode On / Off

Top5 vadvirág, mely jól mutat a vázában is

vadvirág csokor

Ha meg szeretnéd örvendeztetni magad egy pompás csokorral, mely a lakást díszíti, akkor tökéletes választás lehet a vásárolt, vágott virág helyett vadvirágokból készíteni.

A vadvirág-csokorral is ugyan olyan nagyszerű illatfelhőt és színpompát varázsolhatsz az otthonodba. Ráadásul a saját kezűleg gyűjtött csokornak megvan a maga varázsa is.  Íme, 5 olyan vadvirág, mely illik a vázába is.

Ékes vasvirág (Xeranthemum annuum)

Meglehetősen mutatós, erős, díszes virág az ékes vasvirág. A szárazkötészet egyik fő alapanyaga is, így kiszárítva is mutatós növény. Elsődleges előnye, hogy jól bírja a gyűrődést, a virágai még szárazon is megőrzik szépségüket és formájukat, megőrzik élénk lila színüket sokáig. Ezért kitűnő választás lehet csokorba gyűjtve. Bármilyen dekoratív célra használható, például virágcsokrok, koszorúk vagy szárazvirág díszek készítésére is. Épp ezért az Ékes vasvirág nem csak a mezők növénye, hanem gyakran jelen van dísznövényként a kertekben, virágágyásokban vagy sziklakertekben.

Búzavirág, Pixabay

Búzavirág (Cyanus segetum)

A búzavirág a fészkes virágzatúak rendjébe tartozik. Egy éves gyomnövény, méghozzá a megművel területeken, a gabonafélékben található meg szabadon leginkább. Jellegzetes kék színével minden csokrot feldob garantáltan! Szintén dísznövényként tartják gyakran kertekben, virágágyásokban. A kék vagy lila virágai frissességet és színt hoznak minden csokorba, és jól kombinálhatók más vágott virágokkal.

Briza media, Hegede kertészet

Rezgőfű (Briza media)

Lapos, szív alakú kalásza miatt igazán mutatós növény. A pázsitfüvek családjába tartozó örökzöld növény. Szára 20-25 cm hosszúra megnő, szálas-lándzsás alakban, levelei vékonyak és hosszúkásak, zöld színűek. Leginkább réteken, legelőkön nő. A Rezgőfű szépen mutathat vázában, különösen akkor, ha a virágok kellően érettek. Akkor szépen mutat, és nem esnek le a szemek. Különleges kiegészítője lehet a vágott virágcsokroknak vagy a vázába tett kompozícióknak. A mozgó szemek és az elegáns megjelenésük különleges textúrát és érdekes megjelenést lehetnek.

Bogáncs, Pixabay

Bogáncs (Carduus)

A Bogáncs a fészkes virágzatúak családjába tartozik. Nagyobb növekedésű, tövises növény, melyek magasra nő. A levelek leginkább szeldeltek vagy karéjosak, a növényét pedig az intenzív zöld vagy ezüstös szín jellemzi. A virágok általában lila vagy rózsaszín árnyalatúak, és gömb alakú fészkekben helyezkednek el a szárak tetején. Rendkívül díszes és jól mutat a vázákban is. Az élénk lila vagy rózsaszín virágok nagyszerű kontrasztot hozhatnak létre más vágott virágokkal.

Achillea millefolium, Hegede kertészet

Közönséges cickafark (Achillea millefolium)

A közönséges cickafark az őszirózsafélék családjába tartozó növényfaj. A levelei finoman megosztottak, tollszerűek és szürkés-zöld színűek. A növény általában 30-60 cm magasra nő, de a fajtától és a termesztési körülményektől függően változhat a méret. Európa és Ázsia rétjein, legelőin, de utak mentén tömegesen fordul elő. Nem csak kiváló gyulladáscsökkentő gyógynövény, hanem mutatós csokorba szedve is. Jellemzően vadon nő, de sok kertészetben és kertben is termesztik dekoratív gyógynövényként. A cickafark apró fehér, sárga vagy rózsaszín virággal rendelkezik, mely fürtökben áll. Ha megfelelő gondozást kap, hosszú ideig szépen mutat vázában is. A virágok és a finom levelek szép kontrasztot hoznak létre, ami jól illeszkedik más virágokhoz és zöld növényekhez.

Ha kedvet kaptál további színt vinni nem csak az otthonodba, hanem a kertedbe is, olvasd el ezt a cikket is.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
44 vélemény
×