Dark Mode On / Off

TOP 3 padlósúrológép-típus kézi felmosás helyett

takaritogeppartner.hu

A tökéletes tisztaság érdekében a 200 négyzetmétert meghaladó, sűrűn látogatott intézményi keménypadlós és szabadtéri járólapos helyszínein a kézi felmosást a munka végeztével szinte azonnal újra lehetne kezdeni. A padlósúroló gépek nemcsak kényelmesebben és gyorsabban, de alaposabban is végzik ezt a feladatot. Olvass tovább, a cikkben azt is eláruljuk, emellett hogyan képes a gépesítés akár a fluktuációt is csökkenteni.

Mi az a padlósúroló gép?

rendszeres padlótakarítás otthon és a nyilvános, csempével, linóleummal, betonnal vagy keményfával borított felületeken is elengedhetetlen a fertőzések és az allergiás reakciók megelőzéséhez.

padlótisztító gépek “családjába” tartozó padlósúroló gépek a háztartási-ipari takarítás második fázisát, azaz a kézi felmosás és súrolás feladatát helyettesítik. Maradéktalanul eltüntetik a seprés és/vagy porszívózás után fennmaradt finomport, a targoncák, a járművek és a cipőtalpak guminyomait, és akár a letapadt zsíros, olajos, ragasztós foltokat is.

Alacsonyabb fajlagos takarítási költségek, magasabb hatékonyság

A padlótakarítás gépesítése a munkatársak, az ügyfelek és a családtagok egészségének védelmét szolgálja.

A padlótisztító gép a levegő minőségét is javítja, mert

 • speciális kefékkel,
 • erős vákuumrendszerekkel
 • és minőségi szűrőkkel akadályozza meg a por felverődését.

Így a váratlan megbetegedésekből eredő szabadságolásokat és a helyettesítéssel járó kellemetlenségeket is minimalizálja.

A jól alkalmazott padlósúroló gép keféi a hagyományos mopnál egyenletesebben tudják eloszlatni a vizet és a tisztítószert, ezért a felület minden pontját azonos erősséggel és alapossággal tisztítják. Éppen ezért a gépesítés az elszíneződéseket, valamint az azokból eredő padlójavítási munkálatok költségeit is minimalizálja.

Padlótisztító-gép-választás a terület mérete alapján

A gépi felmosást

 • 200-1000 nm-en általában egytárcsás padlósúroló géppel,
 • 1000-3000 nm-ig gyalogkíséretű (kézzel vezetett) padlótisztító géppel,
 • 3000 nm felett pedig vezetőüléses (ráülős) padlósúrolóval érdemes megoldani.

Az energiaellátás módját is így érdemes kiválasztani, mert (h4)

 • 230 V-os, kábeles készülékek folyamatos áramforrás esetén szinte “végtelen” üzemidőt biztosítanak,
 • az akkumulátoros padlósúroló gépek nagyobb területen is szabadon manőverezhetők, anélkül, hogy folyton egy új konnektor kiválasztása miatt maradjon félbe a munka.

Egytárcsás padlósúroló gépek időszakos frissítő nagytakarításhoz

Az ergonomikus tolókarral szuperegyszerűen irányítható egytárcsás padlótisztító gépek nagyon mobilisak, és kis kefe/pad-átmérőjük miatt a legszűkebb helyekre is gond nélkül beférnek.

Tökéletesek az otthoni kinti-benti padlósúroláshoz, a padozatok permetező tisztításához és a szőnyegek samponozásához. Sőt akár a felújítási munkákban is hasznosak lehetnek. Egyes egytárcsás padlósúroló gépek akár a régi parkettabevonat eltávolításában, a friss lakk kijuttatására, vagy akár homokszóráshoz is bevethetők.

Fontos azonban, hogy a piszkos vizet nem tudják visszaszívni, az optimális száradás érdekében mindig kell mellettük nedves porszívót használni. Éppen ezért a kisebb üzletek, tantermek, edzőtermek és orvosi magánrendelők felmosását érdemes nyitvatartási vagy látogatási időn kívülre, legalább két fővel ütemezni.

Gyalogkíséretű padlótisztító géppel szinte azonnal járható a padozat

Minél nagyobb a takarítandó terület, annál kevésbé gazdaságos a kézi felmosás vagy a kisebb, egytárcsás gépek alkalmazása.

Gyalogkíséretű padlósúroló géppel esős, latyakos napokon is tisztán tarthatók

 • a forgalmas kiskereskedelmi egységek,
 • a nagy, egyterű irodák,
 • a kórházak folyosói, várótermei és kórtermei,
 • a raktárak,
 • az uszodák,
 • és a fitnesztermek.

A kézzel vezetett padlótisztító gépek legnagyobb előnye, hogy haladás közben egyszerre súrolnak és szárítanak. Külön tartályba és azonnal visszaszívják a szennyezett vizet, ezért növelik a biztonságot, és hamar újra használhatóvá teszik a helyiséget.

Vezetőüléses padlósúroló gépek a speciális követelményekhez

3000 nm-t meghaladó létesítményekbe (pl. plázákba, mélygarázsokba, logisztikai központokba, sportcsarnokokba és repterekre) a vezetőüléses padlótisztító gépek a legjobbak, amelyről a kezelő személy megfelelően belátja a teret.

A munkaszélesség, a víztartály- és az akkumulátorkapacitás terén is “combosabbak”, mint kisebb megfelelőik, munkasebességük pedig akár az 5,5-6 km/órás kocogási sebességet is elérheti.

Ráadásul a legtöbb modern vezetőüléses padlósúroló gép már egygombos kialakítással, sebességarányos tisztítószer-adagolással és nagyméretű, színes kijelzővel is gyorsítja az akár képzetlen személyzet betanítását.

Kertrendezés minden szezonban, saját padlótisztító géppel

Minden padlósúroló gép korrózióálló bevonattal és/vagy alvázzal rendelkezik, ezért nemcsak a savas-lúgos gyógyszer-, élelmiszer- és vegyipari területeken, de otthon, a ház körül vagy a mezőgazdaságban is használható.

Elég csak elővenni a készüléket a garázsból vagy a faházból, és a látszólag nehezen tisztítható, klórfoltos medencekörnyék, az olajfoltos greslap autóbeálló és az épületekhez vezető sáros betonjárda is ragyogni fog.

Válassz padlósúroló gépet olyan szakértőtől, akinél a szükséges kiegészítők is egy helyen beszerezhetők.

Kérj díjmentes szaktanácsadást takarítógép-flottád kialakításához a Takarítógéppartnertől!

Képek forrása: takaritogeppartner.hu

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
44 vélemény
×