Dark Mode On / Off

Bugás hortenzia és amit tudni kell róla

bugás hortenzia amit tudni kell róla

Egy ideje bugás hortenzia lázban ég az ország, mert nem győzik a celebkertészek ajánlgatni. De van ennek is hátulőtője, hiszen azért nem teljesen minden kert alkalmas a bugás hortenzia nevelésére sem. Nézzük a KertAkadémia növényismereti epizódját.

Szeretjük a tabudöntögetéseket és tudjuk jól, hogy a hazai kertészeteken is hatalmas a nyomás, amikor növénylistákkal úgy mennek az emberek vásárolni, hogy mindent akarnak, amit valaki javasolt, de nem néznek utána, hogy vajon jó lesz-e a kertjükbe vagy sem. És természetesen a végén a kertészeten csattan az ostor, hiszen a növény gyenge lesz, nem fejlődik és beteges lesz. Ennek az az oka, hogy nem inden kertbe ajánlható ki minden növény. Ilyen a bugás hortenzia (Hydrangea paniculata) is.

Herold Ferenc a hortenziák legnagyobb szaktekintéje

Ha mindenáron hortenziát szeretnél a kertedbe, akkor a legtágtűrésűbb bugás hortenzia még talán jó lehet. De ha biztosra akarsz menni, akkor a hazai legnagyobb szaktekintélyt kérdezed erről: Herold Ferencet vagy felkeresed zárt csoportját a Facebookon, a Hortenziakedvelőket, mely már lassan eléri az 50ezer tagot.

De nézzük összehasonlításképp a többi hortenziával a bugás hortenziát!

Ha csak hallgatni tudod, de nem akarod nézni a képeket, akkor Spotify csatornánkon is eléred ezt az adást.

Nagy tűrésű a bugás hortenzia

A bugás hortenzia a legnagyobb tűréshatárú hortenzia. Időszakosan napos helyre, de inkább félárnyékba ültetjük, főleg azért, mert a talaj a legtöbb esetben nem lesz ideális számára. Nagy cserje lesz, így szép szoliternek is.

Dézsásan evelve sokkal könnyebben kezelhető a talajigénye, de akkor meg mindenképpen a teleltetésre oda kell figyelni, mert nem minden dézsában tud a gyökere szépen áttelelni.

Növényvédelem oldalról is le tud gyengülni, amikor valamelyik alapigényét nem teljesítjük, melyekről a videóban is szó van. Ilyenkor természetes növényvédelmet ugyanúgy alkalmazhatunk, mint például vegyszereset is. Ez csak saját hitünkön múlik, hogy melyiket választjuk. Igazán szép akkor lesz, ha tápanyagban gazdag a környezete és megfelelő a vízellátottsága is.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Okl. kertészmérnök, szakújságíróként 2003 óta foglalkozom a hobbikertészek mindennapjaiban felmerülő kérdések megválaszolásával.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
44 vélemény
×