Dark Mode On / Off

Tavaszi ablakcsere? – Tervezz előre!

ablakcsere - ablak budapest

Már csak egy hónap és elérkezik a tavaszi ablakcsere ideje. Ha valóban el szeretné kezdeni a munkálatokat tavasz elején, érdemes már most megtervezni mindent. Nem muszáj, hogy egy hatalmas nyűg legyen az egész tavaszi ablakcsere, ezzel a pár tippel Önnek is könnyebb lesz átvészelni az nyílászárók cseréjét.

Tévhit, hogy több napig tartó folyamatról van szó. Téli ablakcsere esetén sem kell attól tartani, hogy kihűl a jól befűtött lakása, hiszen a szakemberek helyiségről-helyiségre végzik a szerelést. Amennyiben egy családi ház teljes nyílászárócseréjéről van szó, az időráfordítás csupán 1-2 nap is lehet, de egy ablak, vagy ajtó cseréje maximum 2 órát vesz igénybe. Ha ablakcserére adná a fejét, akár már kezdődhetnek is a munkálatok!

1. Pakoljunk el

Kezdetnek pakoljunk el mindent az ablakok körül! Ha tudjuk, hogy mikor érkeznek a munkások próbáljunk meg előző este elpakolni, hogy ne a munkások idejét húzzuk a pakolással. Nekünk is érdekünk, hogy mindent eltegyünk, ugyanis ilyenkor megsérülhetnek a lakberendezési tárgyaink. Legegyszerűbb, ha mindent jó messze elpakolunk a munkálatok elől! Természetesen ez a szőnyegekre is vonatkozik, ezek a legnagyobb porfogók! 

2. A takarítás ilyenkor elengedhetetlen

Készüljünk fel, hogy a régi ablak eltávolítása hatalmas porral fog járni. Így jobban tesszük, ha előre bevásárolunk tisztÍtószerekkel és letakarunk mindent, hogy ne legyen tiszta por az egész lakás. 

3. A bútorokat se felejtsük el

A munkásoknak is könnyebb lesz mozogni, ha nem kell bútorokat kerülgetni, így ezzel próbáljuk meg segíteni a dolgukat.

Ha vége az ablakcserének, és végre bent vannak az új ablakok, még nem kezdjünk el takarítani! Ugyanis még hátra van az ablaknyílások festése, ezelőtt még a padlót, vagy parkettát is takarjuk le, hogy ne kelljen a festék foltokat kapargatni! Ha ez is megvan Önnek már csak az a dolga, hogy eltávolítsa a védő szalagot az új ablakairól. Ezt mindenképp a festés után végezze el. Legjobb, ha egyből elvégzi ezt a feladatot a munkálatok végeztével, ugyanis pár hónap elteltével nehezebb lesz leszedni, illetve nyomot is hagyhat maga után.

Reméljük hasznosak lesznek tanácsaink a tavaszi ablakcserénél. Kezdje el már most a tervezést, hogy tavasszal minél előbb csodálhassa új ablakait!

#szponzorálttartalom

Ajánlott cikkek