Dark Mode On / Off

2023-as szobafestés árak: ezt érdemes tudnod

Jószaki.hu - szobafestés - lakberendezés - kertportál

A falfestés a leggyakoribb szakmunkák egyike, hiszen sok esetben szükség lehet rá. Például akkor, amikor elpiszkolódnak a falak és úgy ítéljük meg, hogy eljött az ideje egy tisztasági festésnek! Az is előfordulhat, hogy megunjuk a falak színét és új árnyalatokat szeretnénk látni rajtuk.

Bármi is legyen a festés apropója, az biztos, hogy szükségünk lesz egy szakemberre, akit a lehető leggyorsabban szeretnénk megtalálni. Ez, a joszaki.hu weboldal keresőjének köszönhetően akár percek alatt megvalósulhat. A szakemberek profilja, munkái, referenciái mellett megnézhetjük a 2023-ban aktuális szobafestés árakat is.

Mennyit kell fizetned egy szobafestésért? 

Még mielőtt komolyabban nekiállnánk a szakember keresésnek, előtte érdemes tájékozódnunk az aktuális szobafestés árakról. Ezzel kapcsolatban ugyanis érhetnek minket meglepetések. Találkozhatunk például olyan szakemberrel, aki irreálisan magas összeget mond az árajánlatkéréskor. Lehet olyan érzésünk, hogy valami nem stimmel, de ha nincs pontos információink az aktuális árakról, akkor előfordulhat, hogy azt gondoljuk más is ennyit kérne a munkáért. 

Na, de térjünk is rá a számokra! A legalacsonyabb négyzetméter ár 850 forint, ami azt jelenti, hogy ezzel kell beszorozni azt a falfelületet, amit ki szeretnénk festetni. Az így kapott összeg a minimum, amit ki kell fizetnünk. A költségnövelő tételeket beleszámítva egy 60 négyzetméteres lakás teljes festése 2023-ban legalább 460.000 forintba kerül. Ha még részletesebben is kíváncsi vagy a szobafestés árak alakulására, akkor a joszaki.hu oldalon több információt is találsz. 

Milyen tételek növelik a végösszeget? 

Fontos tudnod, hogy a 850 Forint/négyzetméter ár önmagában csak a szakember munkadíját tartalmazza. A számlán található végösszeg azonban több tételből tevődik össze, hiszen a szakembernek el kell távolítani a régi festéket, meg kell csinálni a fal glettelését, alapozását és majd csak ez után jöhet a festés, illetve a takarítás. A joszaki.hu weboldalon konkrét példákon keresztül is láthatod, hogy az egyes munkafolyamatok mekkora költséget jelentenek.

Borítókép: Jószaki.hu

Ajánlott cikkek