Dark Mode On / Off

Százszorszép vetése dísznövényként

A gyepekbe megbújó százszorszép virágágyi dísznövényként is közkedvelt. Íme a szaporítása!

Vetés

Magmennyiség: 5700 mag/g.

1000 növény előállításához kb. 0,5 g magra van szükség. A vetést szabadföldön június végén – július elején, növényházban pedig augusztusban végezzük. A virágzás áprilisban várható. Az optimális csírázási hőmérséklet 18 oC. A csírázáshoz kb. 7-14 nap szükséges. A magvetést csak nagyon vékonyan takarjuk.

Termesztés

A termesztés során 12-16 oC-ot biztosítsunk. Szabadföldi termesztésben a növényeket 20 x 20 cm-re ültethetjük ki, cserepes termesztésben pedig 9 cm-es cserépbe tűzdeljük. Szükség esetén növekedésszabályozóval (Alar) kezelhető.

Mind őszi, mind tavaszi termesztés esetén 10-11 cm-es cserépbe egy palántát, 12 cmes cserépbe 2-3 palántát ültessünk. Szükség esetén vissza lehet csípni a növényeket, de ez késlelteti a virágzást. Kora tavaszi virágzáshoz tartsuk az állományt fagymentesen vagy hajtassuk, így már március végén-április elején megkezdődik a virágzás.

Őszi virágoztatás

Egyes fajták már ősszel, hideghatás nélkül virágoztathatóak (Speedstar, Galaxy). A termesztés során az árvácskához hasonló technológiát alkalmazzunk.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×