Dark Mode On / Off

DIY: Tavaszi kopogtatók

Itt a tavasz és ajtóink, ablakaink is tavaszi hangulatba öltöztethetők!

A tavaszi ajtódíszek szuperfriss látványt nyújtanak, igazi tavaszi hangulatba hoznak. Akár csajos lakásba, akár gyerekekkel teli otthonba jól mutatnak az ajtódíszek, ráadásul még a szomszédok is irigykedni fognak és azt fogják kérdezni, hol vetted a saját dekorációdat, ha beszerzel ilyen csodálatos ajtódíszeket.

Ella Elisabeth designnal nyitjuk a csodaszép ajtódíszek sorát. Ugyan nem vagyunk hívei a művirágoknak, de ez egy igazán szép darab, igényes, egyszerű és mégis elegáns. Főleg levendulakedvelőknek ajánljuk. A szalag színe illik a koszorúalap színéhez, a levendula “kékje” (mert a kertészetben ritkán használják szakmai körökben a lilát, inkább a kék virágszín elnevezés az elfogadott, pedig színtanilag liláról beszélünk) és levélzöldje is főleg a fehér és vintage ajtókonfog jól mutatni.

DIY TIPP: Virágboltokban is megveheted az alapanyagokat is, ha nem akarsz feltétlen kész koszorút venni. Ha nincs jó kézügyességed, akkor érdemes virágkötők által készítettet venned, hiszen az arányokat és a harmonikus színpárosítást be kell tartani ahhoz, hogy megirigyeljék alkotásodat.

Ha igazán egyedit szeretnél az otthonod bejárati ajtajára készíteni, akkor a családi nevetek első betűjét is belekomponálhatod a kopogtatóba. Ha így döntesz, akkor a betű színe és stílusa illeszkedjen a virágdíszhez, vagyis színében lehetőleg egyezzen meg vele. A kültéri ajtókra célszerű művirágból készíttetni vagy készíteni a kopogtatót, mert így időjárás álló lesz az alkotás.

DIY TIPP: Lakberendezési boltokban, mint az IKEA, KIKA vagy a Stile Interior boltjai kaphatóak nagyon élethű művirágok – elérhető áron. De ha magyar kézművesektől vásárolsz szívesebben, akkor érdemes a neten körbenézni, nagyon szép kincsekre bukkanhatsz a Meska oldalán is, ahol garantáltan egyedi alapanyagokra lelhetsz.

A világos virágszínek miatt főleg sötét ajtókon mutat jól.

DIY TIPP: Ha a koszorúalapot magadnak akarod elkészíteni, akkor szerezz be hozzá szőlő, vadszőlő hajtást. Minél hosszabb hajtást tudsz beszerezni, annál egyedibb és szebb koszorúalapot fogsz tudni belőle kötni. Szükséged lesz még vékony drótra is, amivel a koszorúformába összehajtott hajtásokat össze tudod fogni. Ilyen drótot főleg hobbi-kreatív boltokban találsz. Színes dróttal is dolgozhatsz, de akkor nagyon figyelned kell arra, hogy a drót színe is hangsúlyos lesz, így befolyásolja a stílust és a rá kerülő virágmintát is.

Ezt a színösszeállítást világos és sötét ajtókhoz is használhatod!

Kisgyermekes családoknak és csajos lakásoknak ajtajait díszíthetjük madárkás összeállítással is.

Extravagáns és avangard színvilágot könnyen teremthetünk a kékek, padlizsánszínek és almazöldek kombinálásával is. Ehhez jól illik még a mély mohazöld és a barackszín is. Főleg fekete és fehér ajtókon mutat jól, mert a kontrasztszínek még inkább kiemelik a kopogtató játékosságát.

DIY TIPP: Ha ragasztani szeretnéd a koszorúalapra a dekorációt, akkor érdemes a ragasztópisztolyból a kicsivel drágábbat venni, mert az olcsó kivitelek sajnos sokszor folynak, túlmelegednek és nagyon nehéz velük emiatt (szépen) dolgozni.

Ha szeretsz barkácsolni, akkor érdemes mindig a minőségibb alapanyagokat és eszközöket megvenni, mert a végeredmény nagyban függ az alapanyagok minőségétől is.

A jobb virágboltok polcain is érdemes körbenézned, mert sokszor a házi készítésű kopogtató drágábbra jön ki és nem is olyan elegáns a végeredmény. Akkor állj neki DIY készíteni, ha jó a kézügyességed, vagy fejlesztenéd azt. A léleknek is jót tesz a barkácsolás, ráadásul gyerekeknek is jó időtöltés.

VIRÁGBOLT: Többször felmerült már itt is kérdésben és a Facebook oldalunkon is, hogy miért olyan drágák a virágbolti kész dekorációk. Ha nekilátsz otthon barkácsolni, mire minden alapanyagot és szerszámot beszerzel ahhoz, hogy olyan dekorációd legyen, mint ami a boltban kapható (és itt a minőségi virágüzletek kínálatára gondolok), akkor sokkal drágábbra jön ki a végeredmény. Arról nem is beszélve, hogy a virágkötők szépérzéke sok év gyakorlat alapján alakult ki, fejlődött és igazán mesteri szinten van. Az ő gyakorlati tudásukat és mesteri munkáikat ugyanúgy figyelembe kell venni az árazásnál, mint a minőségi alapanyagoknál. A boltokban kapható prémium kopogtatókban ezt fizeted meg. Nem utolsó sorban ha egy ilyen mesterművet akasztasz ki az ajtódra, garantált a sikered.

Ettől függetlenül, ha nagyon szeretsz barkácsolni, érdekel a virágkötészet, vagy az otthonod dekorálása bátran állj neki, kérd ki ismerőseid tanácsát is, ne feledkezz meg a harmoniáról és arról, hogy a saját alkotások és az alkotás öröme nagyon fontos a léleknek.

+1 DIY TIPP:  Ha igazán elbűvölő dekorációt szeretnél, akkor az otthonod stílusához igazítod a kopogtatót (és az ablakdíszeket is), mert hiába vágysz modern vagy avangard tavaszi feelingre, ha az otthonod alapstílusa retro vagy épp vintage. Mindig a környezet határozza meg, hogy milyen dekoráció lesz ott harmónikus.

HA TETSZETT ÍRÁSUNK OSZD MEG BARÁTAIDDAL, FACEBOOKON VAGY INSTAGRAMON!

 #KERTPORTAL @KERTPORTAL

Ajánlott cikkek