Dark Mode On / Off

Rengeteg a szúnyog a hétvégi viharok után

A hétvégi felhőszakadások után rengeteg szúnyogtenyészőhely jött létre a kertekben – hívta fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, hozzátéve, hogy célszerű ezeket a kerti vízgyűjtőket (virágcserepek, vödrök, madáritatók, eldugult ereszek, vízelvezető árkok) kitisztítani, vagy cserélni bennük a vizet, hogy a szúnyogok ne tudjanak kifejlődni.


Az OKF közlése szerintaz elmúlt hét változékony, esős, szeles időjárása nehezítette a szúnyogok elleni védekezést, ezért a kezeléseket sok esetben el kellett halasztani.A következő napokban 125 településen és hat budapesti kerületben folytatják, vagy pótolják a szúnyoggyérítést.

A többi között a Balatonnál, a Velencei-tó környékén és néhány további Fejér-megyei településen, Sopronban és a Fertő-térségében, valamint Budapesten, Baja, Mohács és Szekszárd környékén irtják majd a rovarokat.

Ajánlott cikkek

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.