FŐNIX Növénykondícionáló készítmény – 1 liter

39 000 Ft

Világon az első színtestek mennyiségét növelő biostimuláns!

Intenzív növekedést támogató termék

1 készleten

Kategória:

Leírás

A Főnixben lévő MTU hatóanyag 3 helyen is képes segíteni a növényeit:

  1. gyomirtó szer sokk pl. napraforgó esetében a növény nagyon kisárgul, és visszamarad a fejlődésben. Ezt követően 3-7 nappal a Főnix képes ezt a stressz hatást kikompenzálni, és újra egészségessé varázsolni a növényt!
  2. ha egészséges és stressz mentes a növény, akkor a Főnix hatására 20%-al megnőtt színtestek 20%-al több cukrot állítanak elő a fotoszintézis során. Ezt pedig a növény a termése, szára, levele és gyökere növelésére fordítja. Vagyis 5-20% terméstöbbletre számíthat!
  3. aszály előtt kijuttatva maximalizáljuk a növényben a színtesteket, így ha beüt a hőstressz, és szárazság, a növény 3 héttel tovább marad egészséges, mint a kezeletlen növények!

A Főnixben lévő PA biostimuláns tovább erősíti a növény ellenálló képességét a stressz (pl. aszály, gyomirtó szer sokk, vihar …) hatásokkal szemben. Így a növény nem fog elsárgulni, és nem marad vissza a növekedésben!

MTU színtest fokozó hatás:

Minden földi élet a fotoszintézis során előállított cukormolekulából keletkezik! Ehhez pedig színtestek kellenek, hogy az a napsugárból érkező energiát befogja. Az MTU hatóanyag ezen színtestek mennyiségét növeli meg ~20%-al!

PA csökkentő biostimuláns:

A növényben a nitrogénből ammónia, majd abból glutamin keletkezik. A glutaminból állítja elő a növény az aminósavak jelentős részét! Stressz esetén ez a folyamat leáll, és a mérgező ammónia felhalmozódik! Ezt képes a PA biostimuláns megakadályozni, így az ammóniából továbbra is glutamin keletkezik! Amennyiben nincs stressz hatás, úgy fokozza a növényi nitrogén anyagcsere folyamatot, ezáltal több aminósavat állít elő a növény

RaktározásEredeti és felbontatlan csomagolásban, száraz hűvös, közvetlen napfénytől védett helyen, 5-30 °C közötti hőmérsékleten tárolva
Kiszerelés1 literes kanna
pHpH 3
Sűrűség1,124 kg/ liter
Felhasználási javaslatA Főnixet javasolt Nutrino Azo Up-al együtt kijuttatni, így a növénye megkapja a szükséges tápanyagokat, és stressz csökkentő biostimulánsokat.

A Főnixben lévő két erős bistimuláns egymást segítő – szinergista – hatásúak. Mindkettő képes csökkenteni a növényekre folyamatosan leselkedő stressz hatásokat!

Gyomirtószer sokk hatás pl. napraforgó esetén fontos, hogy azt követően pár nappal kerüljön a Főnix kijuttatásra. A termék akár drónnal, légi úton is kijuttatható. Ebben is tud Önnek segíteni a Danuba!

A minden évben fellépő aszály előtt kijuttatva, a sokk hatás előtt felerősítjük a növényt, megnöveljük a zöld színtestek számát, így az felkészülve várja a hő és víz stresszt!

Ha a növényt nem éri stressz, akkor az alkalmazása 20%-al fokozza a fotoszintézist, vagyis ennyivel több cukrot állít elő a növénye. Ebből pedig tovább építi a magot vagy egyéb növényi részeket

Mivel a Főnix fokozza a gyökértömeget, így a növény képes a talajból több vizet és tápanyagot felvenni

Javasolt általános szabályok a Danuba biostimulánsokra:

  • kerüljük a 25 fok feletti hőmérsékleten való permetezést, mert akkor már a tiszta víz is perzselhet!
  • ideális a kijuttatásra a kora reggeli, vagy késő délutáni, esetleg esti kipermetezés, mikor magasabb a levegő páratartalma
  • ne adjuk poszt gyomirtókhoz, mert azok hatását is fokozza, és ez fitotoxikus lehet a kultúrnövényre

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Kérdések és Válaszok

Még nem érkezett kérdés

Kérdezzen

Kérdését a weboldal képviselője vagy egy másik vásárló fogja megválaszolni.

Köszönjük kérdését!

Kérdését megkaptuk és hamarossan válaszolunk. Kérjük, ne küldje el újra ugyanazt a kérdést.

Hiba

Warning

Hiba történt a kérdés mentése közben. Kérjük jelezze a weboldal üzemeltetőjének. További információk:

Tudja a választ erre a kérdésre?

Köszönjük válaszát!

Válaszát megkaptuk és hamarosan közzétesszük. Kérjük, ne küldje el újra ugyanazt.

Hiba

Warning

An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information: