Dark Mode On / Off

Növényvédelmi drónpilótákat képeznek a Debreceni Egyetemen

Növényvédelmi drónpilótákat képeznek

A precíziós mezőgazdaságban egyre meghatározóbb drónok alkalmazását segíti a Debreceni Egyetem új, gyakorlatorientált kurzusa: a növényvédelmi drónpilóták oktatása – közölte az egyetem sajtóközpontja.


Azt írták, a precíziós gazdálkodásban a jövőben egyebek mellett olyan különleges szenzorokkal felszerelt drónokat fognak alkalmazni, amelyek valós idejű mérésekkel azonnali talajtérképezésre képesek adott táblán belül.


A most indított kurzuson a résztvevők növényvédelmi képzésben is részesülnek, az oktatás során a precíziós növényvédőszer kijuttatásával is megismerkednek a hallgatók.


Megjegyezték: a növényvédőszerek drónokkal való kijuttatásának jogszabálya kidolgozás alatt van, a drónok használatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is ellenőrzi. Ezért is meghatározó, hogy az egyetem intézete a Nébih regisztrált képzőintézménye.  

Borítókép: Pexels     

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.