Dark Mode On / Off
Fertőtlenített öntözővíz segíthet a paradicsomokon

Fertőtlenített öntözővíz segíthet a paradicsomokon

Magyar innováció hozhat áttörést a paradicsomokat támadó egyik vírus, a paradicsom barna termésráncosodás ellen. Az Ecowian Magyarország Kft., és a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem (MATE) biotechnológiai kutatóintézet kutatócsoportja az emberi szervezet fehérvérsejtjeiben megtalálható hipoklórossavat használja fel a vírus mechanikai továbbterjedése elleni védekezéshez.


Az anyagot az immunrendszer első védelmi vonalaként állítja elő a sebhelyeken a fertőzések leküzdésére, a szervezetben megtalálható sóból és vízből. Ez a rendkívül egyszerű, ugyanakkor széles spektrumú (baktericid, fungicid, virucid, sporicid) természetes oldat kínálja a megoldást, a ToBRFV ellen.


A magyar innováció a HIGÉN+99 nevet kapta. Olyan módszerrel győzi le a vírus mechanikus terjedését, hogy közben nincs semmilyen környezetkárosító hatása, nem hagy ökológiai lábnyomot, extrém gyors (15 másodperces ) behatási idővel “dolgozik” , teljesen kizárja a rezisztencia lehetőségét, mivel a termék elektrokémiai úton fejti ki hatását. A MATE csapata már az öntözővíz vírusmentesítését és a prevenciós permetezést tesztelését is megkezdte.

Forrás: MTI Borítókép: Pexels

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×