Dark Mode On / Off

Parázás helyett kertészkedj!

Parázás helyett kertészkedj!

Igazi meditatív tevékenységnek tartják számon a kertészkedést és most is segítségedül hívhatod, hogy parázás helyett kertészkedj!

Lehet sokan megköveznek ebben a járványhelyzetben, hogy nesze, még egy okos ötlet, mit kéne még csinálni a #homeoffice és #homeschool mellett, de egy dolgot ne felejtsetek el! A depresszió és a félelem helyett a figyelmed jó dologra kell irányítani ahhoz, hogy ne rettegésben töltsd el az elkövetkezendő időszakot.

Ha van kerted, erkélyed vagy csak pár szobanövényed, akkor használd ki az olyan szabad perceid, akár másodperceid értelmesen, hogy akár csak rápillantasz a cseperedő növényeidre. Nem kell feltétlen órákat kertészkedni, de amikor a növényekkel foglalkozol a napii rutin mellett, próbálj meg kicsit lelassítani és rájuk figyelni.

A kertészkedj felhívásnak pont az a lényege, hogy figyeld meg a növényt, legyél a mostban. Ne a közösségi oldalakon rémhíreket olvasva, ne a “maszk-szépségversenyt” követve, ki milyen házi készítésű maszkban mutogatja magát és ne állj be a parázók sorába, akik már szélsőséges módon minden olyan rémhír-keltésben részt vesznek, ami most csak fokozza a káoszt.

Mitől meditatív a kertészkedés?

Amikor elvetsz egy magot, akkor figyeld meg a színét, alakját, mintáját. Képzeld el, ahogy elindul a kis csíra a talajba, majd megjelenik a sziklevél. Elég csak elképzelned. Figyeld meg, ahogy a víz a talajba végighalad a mag körül, ahogy magába szívja a nedvességet a szomjazó föld.

Figyeld meg, hogy a tegnap még bimbóban lévő virág mára hogyan nyílik ki.

Ezek apró gyakorlatok, de mind közelebb visznek ahhoz a valósághoz, amiben élsz.

Miben segít ez neked?

Meditációs trénerként tudom, hogy a valóság és a képzelet sokszor nagyon megtévesztő tud lenni. Az emberi elme nehezen tud különbséget tenni a valós történések és a képzelet szüleményei között. Sokszor a képzelet sokkal színesebb is, mint a valóság, így az elme még nagyobb gondban van, amikor próbál ellavírozni a rengeteg információ között.

Ha elkezded megfigyelni a Kertészkedj! felhívásunkban az apró változásokat, akár csak napi pár másodperc erejéig, akkor az elméd elkezdi megtanulni azt, hogyan tud különbséget tenni a valóság és az “álom” között.

Amikor úrrá lesz rajtad a félelem, nézz rá egy virágra!

Talán túl spirituálisan hangzik, de a virágok tényleg boldogságot hoznak. Nézz rá egy virágra. Látod? A virág nem fél. Rábízza magát a természetre és nyílik. Hisz abban, hogy lesz, aki megporozza, hogy majd termést érlelhessen. Hisz abban, hogy jön egy eső, ami megöntözi. Hisz abban, hogy holnap is lesz.

Talán ezért is a legszebb szakma a mienk, kertészeké. Mert mi ezt látjuk többnyire. A hitet és a reményt. Próbálj Te is becsatlakozni ebbe és legyél minden nap ennek a csodának a részese, ha csak 1-2 percre, akkor annyira.

Belekezdenél az otthoni konyhakertbe? Nézz körbe boltunkban és termeld meg magadnak élelmiszeredet!

Ha még több tippre vágysz, kövesd YoutTube csatornánkat is!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Okl. kertészmérnök, szakújságíróként 2003 óta foglalkozom a hobbikertészek mindennapjaiban felmerülő kérdések megválaszolásával.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×