Dark Mode On / Off

Rózsák a kertben: natúr romantika

Rózsák a kertben

Kerttervezés a romantika jegyében egyszerűnek tűnő feladat: mentes giccses szobroktól, nem hivalkodó, de magába foglalja a romantika jegyeit.

A fából készült bútorok és a natúr színű napernyő kellemes kontrasztot teremt a növényzettel. A buja növényzet alapnövénye a rózsa. Jelen esetben a fehér rózsafajták adják az alaphangulatot. A fából készült pergolára kék hajnalkát futtattunk fel, melynek célja nyáron az árnyék biztosítása, de reggeli órákban élénk kék virágaival csodálatos látványt nyújt. A gondosan lekövezett terasz körül törpe bukszusok sövényként határolják el az ágyásokat a terasz vonalától. A bukszusok közé fehér virágú mini rózsákat ültettünk, hogy ne legyen unalmas hatású és túl merev. A merev formavilágot a romantikus kertépítészet nem tűri meg, kell bele az izgalmas mozgalmasság, melyet most a mini rózsa virágai adnak.

A fehér kerítés előtt sorfalat állnak az örökzöld hamisciprusok. Előttük a romantikus és klasszicista építészet egyik fontos eleme, a kőszobor emelkedik. Ebben a stílusirányzatban gyakoriak a díszes csobogók, a gyermeki- és angyalábrázolású kőszobrok. A szobrok mellé szintén kőből készült madáritató dukál, ez csak emeli a kert romantikáját. Télen a háttérben megbújó örökzöldek díszítenek, ekkor viszonylag kopár a kert, de feldobhatjuk díszkáposztával, mely a fagyokig igen látványos „térkitöltő” lehet. Tavasztól őszig rengeteg növény váltakozva nyílik a kertben. Igyekezzünk úgy ültetni a kiválasztott növényeket, hogy az év minden szakában látványos legyen a virágzás.

A rózsák egész nyáron késő őszig virágzanak, ha helyesen metsszük meg, az egynyári ágyásnövények, mint a gumós begóniák bebokrosodnak már július-augusztusra.

Borítókép: Pexels

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×