Dark Mode On / Off

Metszés, koronaalakítás

Cégünk vállalja gyümölcsösök metszését több éves tapasztalattal.

Több éves tapasztalattal, leinformálható referenciákkal vállaljuk gyümölcsösök metszését.

Miért fontos a téli metszés is a gyümölcsöskertekben?

– A szakszerű metszés nagyban hozzájárul a következő évi termésmennyiség kialakulásához.

– A szakszerű metszés a növényvédelem szempontjából is fontos, hiszen az egészséges és átlátható lombkorona növényvédelmi szempontból is kezelhetőbb.

– A szakszerű metszéssel esetenként növényvédőszer költséget is spórolhat (abban az esetben, ha az ültetvény alapállapota lehetővé teszi)

– A metszéssel mindig hosszú távon gondolkodunk: több évre előre alapozzuk meg a termésmennyiséget és a növények általános állapotát, kezdve a megfelelő koronaalakítással.

– Első osztályú gyümölcs nincs szakszerű metszés nélkül!

– A szakszerű metszés megszabadítja a fákat az elhalt részektől, a beteg hajtásoktól, a fentmaradt termésektől, vízhajtásoktól, és a koronát terhelő egyéb hajtásoktól. A metszés optimalizálja a növény állapotához alkalmazkodva a következő évi termésmennyiséget.

Kecel, Topend Plus és Stanley váza-koronás szilvaültetvény

Hogy miért minket válasszon?

– Több éves tapasztalatunk van gyümölcsfák metszése terén

– Leinformálható referenciáink vannak

– Számlaképesek vagyunk, tehát nem kell vesződnie a napszámosok bejelentésével, hanem megbízási szerződéssel végezzük el a munkát

– Növényvédelmi szaktanácsadással egybekötve végezzük a munkát, vagyis szükség esetén a metszéskor megfigyelt növényvédelmi javaslatokat is megtesszük

– Folyamatosan továbbképzéseken veszünk részt, hogy mindig ismerjük a legmodernebb technológiákat, ismerjük az új fajták igényeit

Kaskantyú, Jonagored intenzív almaültetvény

Golden intenzív almaültetvény (egyszeri metszés után)

Ezen kívül még számos jó példát tudnánk felsorolni, hiszen szebbnél-szebb ültetvények kerültek ki már kezeink közül, melyeknél a mai napig is kikérik szakmai véleményünket is. Minden ültetvényt úgy metszünk, mintha magunknak metszenénk, a legjobb tudásunkat beletéve, szeretettel.

Oktatunk is…

Egyedi igény esetén a gazda kérhet csak oktatást is az ültetvénye metszése nélkül. Ebben az esetben 1-2 napot is akár eltöltünk a termelő mellett és elmagyarázzuk a metszés helyes kivitelezésének módját, melyet utána egyedül is tud használni.

Szaktanácsadással egybekötött oktatás…

Igény esetén szaktanácsadással egybekötött oktatás is kérhető: ilyenkor az ültetvényre vonatkozó gyümölcsészeti kérdésekre is kitérünk a koronaalakítástól egészen a növényvédelemig.

Tapasztalataink alapján egy metszés nem elegendő egy elhanyagolt ültetvény rendbetételére, de nagyban javítható az ültetvény állapota, összképe. A rendszeres szakszerű metszés hozza meg leginkább a tökéletes eredményt, de már egy metszés után is látványos különbség látható mind a termésmennyiségben, mind a fák rehabilitáló metszése után a fák állapotában, egészségében.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×