Dark Mode On / Off

Megérkezett a Disznó éve!

A kínai újév vagy holdújév a világ egynegyedének jelentős ünnep, hiszen az ünnepségre való felkészülés már hetekkel azelőtt elkezdődik. Kínán kívül több Ázsiai országban is ünneplik, ráadásul világszerte okoz akár megállásokat is a kínai szabaságok ideje. Leállnak a szállítások, minden ami abból a régióból érkezik, vagy érkezne, arra heteket kell várni, ha valaki nem volt elég szemfüles.

Kínában a Disznó éve nem indult szerencsésen, nézzük sorra mit hozhat, ha nem kínainak születtél.

Gazdasági értelemben ilyenkor a kínai piac meglódul, hiszen ami a karácsonyi vásárlási láz nálunk, az Kínában és térségében pont ez a február eleji (január végi) időszak. Ez kihat a piaci árakra is, érdemes erre már előre felkészülni.

A kínai kultúrában a disznó jegyéhez a nyugtalanság, szerencse és változás fogalmai kapcsolódnak. Azt tartják, hogy azoknak lesz jó év a Disznó éve, akik megfontoltan döntenek és nem hamarkodják el a hirtelen jó ötletnek tűnő lehetőségeket. 

Mezőgazdaságban viszont a kínai év rosszul kezdődött, hiszen az ott terjengő sertéspestis járványszerűen pusztít. Ez nem jelenti viszont azt, hogy ez hazánkban is így lenne, ezért az ezirányú híreket érdemes körültekintően kezelni. Kínában évente mintegy 700 millió malacot nevelnek évente, melynek 60%-a kisüzemekben történik. Ezeken a kis telepeken sokszor nincsenek meg a megfelelő állatartási körülmények, így a járvány is itt fordul elő leggyakrabban. 

Jelenleg csak feltételezések vannak arról, hogy valójában milyen mértékű a fertőzöttség.

Az előrejelzések szerint viszont rendkívül jó év lesz a 2019-es. 

Minden idők egyik legjobb esztendeje lesz a 2019-es, amikor több dolog alakulhat a kedved szerint. Rengeteg feladat szakadhat most a nyakadba, mégsem berzenkedsz, mert egyrészt ez örömmunkának minősül, másrészt ennek köszönhetően anyagilag nagyon jó helyzetbe kerülhetsz. A párkapcsolatokban történő események nyomán is elégedettséget érezhetsz. Viszont a környezetedben több az álnok, hazug személy, akik igyekeznek ártani. Nem kedvez az idő külfölddel kapcsolatos ügyeknek, amelyek miatt a csalódás keserű könnyeit nyelheted.” – írja a Nők lapja

Természetesen nem árt tudni, hogy minden előrejelzésen lehet változtatni, tehát véletlenül se mond le a nyaralást csak jóslatok miatt.

 

HA TETSZETT ÍRÁSUNK, OSZD MEG BARÁTAIDDAL, ISMERŐSEIDDEL IS FACEBOOKON VAGY INSTAGRAMON

KÉRDÉSED VAN? FÓRUMUNKAT A FACEBOOKON TALÁLOD!

MÁR A YOUTUBE-ON IS! IRATKOZZ FEL!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
40 vélemény
×