Dark Mode On / Off

Kora tavaszi dekoráció kertből – erdőből

A kerti metszések hulladékából vagy erdei séták során ágakból, vesszőkből készíthetünk fészekhatású koszorút. Kiegészíthetjük mohával, zúzmóval, füvekkel, tetszés szerint friss virággal, gyertyával, vagy cserepes növénnyel a közepén. A bokrok alatt könnyen találunk üres csigaházakat, mohadarabokat, ágakat, száraz fűcsomókat. Ilyen módon nemcsak asztaldekorációt, de kerti kaput és bejárati ajtót is dekorálhatunk.

Ha korábbi ünnepek alkalmával eltettünk szalagokat most azokat is bátran újrahasznosíthatjuk.  A hamarosan következő nőnapi virágainkat is felhasználhatjuk dekorációként asztali készítményünkhöz, így is meghosszabbítva a virágok élettartamát, dekorációs értékét. Most minden a természetre jellemző formát otthonunkban is megjeleníthetünk.

A csupasz fák lombkoronáiban úton-útfélen madárfészkeket láthatunk, míg a teljes tavaszi lombozat el nem rejti szemünk elől őket. A kora tavaszi hagymások már kibontották szirmaikat, szerencsés esetben hóvirágszőnyeggel is találkozhatunk.

A télen virágzó bangiták és hunyor is bátran mutatja magát a kertekben, az erika félék is fehér és rózsaszínben pompázhatnak a talajtakarásként. Ez a kettőség az, amit bátran használhatunk lakásdekorációs elemként. A halvány, néhol mély zöld mohák, a barnás szürkés ágak, és a kora tavaszi virágok foltokban nyíló látványát használhatjuk így otthonunkban.

Az elkészítéshez mindenképp szükséges lesz drót, metszőolló, esetleg drótvágó. A körformához használhatunk egy virágcserepet is, mely köré hajlítjuk az ágakat. Drót segítségével az erősebb darabokat rögzítve indulunk el. A fokozatosság elvén haladva az egyre elvékonyodó ágakat drótozva-kötözve, végül a legvékonyabb kitöltő anyagokat használva fejezhetjük be koszorúnkat. A fészek hatásért több száraz füvet használhatunk.

Korai virágzású cserepes palántáinknak is adhatunk vesszőkből tavaszi dekorációt. Szintén ágakat és szalagokat használva adhatunk friss tavaszi hangulatot így kertünknek. Míg a húsvéti dekorációhoz még korán van, mégis pozitívan befolyásolhatjuk hangulatunkat saját készítésű munkákkal.

 

Írta: Virágdíszek.com – Wagner Ildikó

 

HA TETSZETT ÍRÁSUNK, OSZD MEG BARÁTAIDDAL, ISMERŐSEIDDEL IS FACEBOOKON VAGY INSTAGRAMON

KÉRDÉSED VAN? FÓRUMUNKAT A FACEBOOKON TALÁLOD!

MÁR A YOUTUBE-ON IS! IRATKOZZ FEL!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×