Dark Mode On / Off

Lóca-felújító nap

A korábbi székfelújítás után ma egy lóca kapott új külsőt, persze autentikusan meghagyva eredeti színét. Egykoron fehér lóca most is fehér, csak most vakítóan fehér és nyoma sincs rajta a régi megkopott, helyenként repedezett besárgult olajfestéknek.

Egy régi bútor javításánál mindig meg kell nézni, mennyire szabad hozzányúlni, mert bizony az idős fából készült bútorok ha nedvességet kapnak, felhólyagosodhatnak, így ebben az esetben nem kapartuk le a teljes régi olajfestéket, hanem csak picit megcsiszoltuk. A repedéseket műfával kitömtük, az éleket és a sarkokat is megjavítottuk.

Az ülőfelület latt egy elrejtett ládikó van, így a lóca tárolásra is alkalmas. Festésnél erre is figyelni kellett, hogy a zsanérokat nem tudtuk kiszedni, így a festéktől könnyen összeragadhatott volna az ajtaja.

A repedéseket műfával kentük le, majd száradás után megcsiszoltuk.

Még szárad a melegben…

A hideg kinti időjárás miatt a festék néha nem úgy viselkedett, ahogy kellett volna, felbuborékosodott és nem volt egyenletes. Amikor bekerült a meleg lakásba száradni, a festék elkezdett egyenletesebbé válni, megszűntek a buborékok is.

A száradás után az elejére virágminta kerül, de ez még csak a jövő, mert a festéket hagyni kell még bőven száradni, hogy teljesen megkeményedjen. Száradás után kerül csak a helyére, zöld díszpárnákkal a kényelemért.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
40 vélemény
×