Dark Mode On / Off

Korszerű tavak – modern eszközök

korszerű tavak

Honnan indulnak a korszerű tavak? Milyen modern eszközök kellenek a korszerű tavakhoz? Erről beszélgettünk a SUNI Service Universal Kft-vel.

A „SUNI” Service Universal Kft. Az egyik legnagyobb hazai kertépítési és szépítési továbbá tótechnikai anyagokat-eszközöket forgalmazó vállalkozás, mely sok éves múltra tekint vissza. Hogyan látják az itthoni helyzetet a tóépítési piacon?

Cégünk a „SUNI” Service Universal Kft. idén 26 éves 100%-ban családunk tulajdonunkban lévő vállalkozás. Cégünk immár 14.éve foglalkozik a Tótechnikai eszközök és anyagok értékesítésével. A termékek választéka és technikai színvonala egyre bővül, s ennek köszönhetően ma már a kerti tavak szépsége párosul a (vegyszer-mentes technológiával kezelt) természetes vizű úszási lehetőséggel. Néhány év óta egyre több igény van un. „fürdő-tavakra”. Cégünk  nemcsak hazai úttörője, de egyben legszélesebb választékot kínáló  hazai termék szállítója  az úszómedencét és kerti tavat egyesítő projektekhez szükséges technikának-anyagoknak. A hazai „tóépítési piac” kisebb lemaradással leköveti  a nyugati országokban már elterjedt trendeket.

 A tóparti otthon egy sajátos életstílus. Lehet-e valódi tóparti hangulatot teremteni mesterségesen?


Akár csak egy kisebb kerti tó, vagy egy „fürdő/úszó-tóként kialakított” műalkotás – a növényekhez és a technikához egyaránt hozzáértő kertépítő révén – teljesen természethű életteret jelent. A természetességet a jól megválasztott növényeken kívül  a különféle fából készült kertberendezési tárgyak,  padok, napozó-stégek, vagy szauna-házak összhangja biztosítja. Minél nagyobb a rendelkezésre álló kert-terület, annál természetesebben jelenhet meg a tó- fürdő-tó is!

A tavalyi kiállításon elsősorban esővízgyűjtőkkel jelentek meg, idén mit terveznek, melyik irányvonallal képviselteti magát a cég a Construma Kert kiállításon?

A víz-hasznosítása egyre inkább előtérbe kerül a mindennapi életben. Cégünk választékában továbbra is kiemelt jelentőségű az ESŐVÍZGYŰJTÉS – HASZNOSÍTÁS eszközeinek választéka. Egyre többen vásárolnak „esővíz és kútvíz hasznosítására” házi vízellátóval kombinált eszközöket. Ezeket egészítik ki a csak 2-3 m2 területet igénylő AQUA-ARTE terasz-téli kerti és kerti vízi játékok. Cégünk közel 42 féle  vízi játék dizájnt forgalmaz. Egy részük hangulatot teremtő LED- világítással is rendelkezik.

A leggyakoribb kérdés, melyet olvasóink feltesznek, hogy hogyan lehet a tavi halakat teleltetni. Mekkora az a vízmélység, amitől biztonságosan áttelelnek a növények és a halak egy kerti tónál vagy fürdőtónál?

A válasz egyszerű: minimum 110 cm vízmélység és „a vízbe oxigént juttató levegőztető készülék” szükséges.  Fontos a „tófenék” tisztán tartása, mely megoldható „tavi porszívókkal”. Korszerűbb, azonban ha a tófenékre 7-10 cm rétegben különböző természetes ásványokból, megőrölve és hevítéssel puffasztva készített „un. „szubsztrátum”  terméket tesznek. Ennek a nagyon porózus anyagnak óriási abszorpciós felülete van, ahol megtelepednek a  „jótékony mikroorganizmusok” és lebontják a vízben lévő szennyeződéseket nagy részét. A halak „ürülék-termelése miatt” azonban szükség van vízszűrőkre is, amelyek (a tóvíz mennyisége és a halak száma függvényében) igen nagy választékban kaphatók, kiegészítő algamentesítő eszközökkel egyetemben.

Megjegyzendő, hogy: a „fürdő-tavaknál” a halak nem az úszórészben vannak, hanem a fürdő-tótól technikailag elválasztott vízben vannak. Ez az elválasztás szemmel nem látható,  de így a vízkezelés szakaszolható és a technika is  elrejthető!

Mit várnak az idei szezontól? 

Cégünk számos újdonsággal készült az idei szezonra, melyek közül három termékcsoportot emelünk ki:

Az egyik termékcsoportunk: kézi munkával, exkluzív minőségben,  üvegszál- és műgyanta anyagból készített kerti bútorok, tíz év UV, időjárási, színtartóssági és mechanikus ellenállási garanciával, német gyártótól
Cégünk forgalomba hoz – ugyancsak német gyártótól származó- terasz- és kerti kövezet valamint fa-szerkezetek tisztítására, impregnálására szolgáló (részben vegyszer mentes) termékeket. Speciális ajánlatunk: az un. „ANTIGRAFITTI-GÉL”, mellyel házilag lehet eltávolítani a nemkívánatos spray-festékes falfirkákat,
Kínálatunkban különlegesség a „kertben, gyümölcsösökben, veteményesben KÁRTEVŐ MADARAK elriasztására szolgáló „sonic-ultrasonic” elektrotechnikával működő készülékek és ezek mechanikus kiegészítői. Lásd: www.suni-kft.hu

Borítókép: Pexels

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×