Dark Mode On / Off

Kerti játszótér: Játék a kertben

kerti játszótér - kompan képviselet - construma

Ha a kerti játszótér a téma, akkor kétféle irányvonal mutatkozik a hazai piacon. Az egyik képviseli az olcsó, házi barkácsolt megoldásokat, a másik a profi megjelenést és a teljes biztonságot.

A házi barkácsolt játszóterekben sokszor igen nagy a lehetőség a sérülésekre, mert a hintától a játszóvárig el lehet mondani, hogy olyan elemeket tartalmaz(hat) a játék, mely a gyermekek számára nem biztonságos. Ilyenkor az esésmagasságok, a fejbeszorulási helyek az első számú szempontok, illetve az illesztések, a stabil szerkezet már a teljes játék biztonságát és hosszú élettartamát befolyásolja.

A hazai piacon az egyik legrégebbi játszótéri eszközforgalmazóval beszélgettünk az idei Construma Kert és OTTHON Design kapcsán.

Szinte minden évben megjelennek a kiállításon. Most idén mi lesz, amivel a látogatókat fogadják?

A KOMPAN képviselet 1991 óta van jelen a hazai piacon, célunk hogy az igények és lehetőségek figyelembevételével olyan játszótereket hozzunk létre, melyek a biztonságos használat és a kiemelt eszközminőség mellett maximálisan megfelelnek a gyermekek játékigényének, aktivitásának, fantáziájának és kreativitásának, valamint a környezetvédelmi szempontoknak – hosszútávon is.

Minden évben részt veszünk a kiállításon, fontosnak tartjuk megjelenésünket, hiszen itt olyan emberekkel, tervezőkkel, kivitelezőkkel és műszaki szakemberekkel találkozhatunk, akiknek szintúgy fontos a gyermekek biztonságos játéka.

Idén olyan játékokkal érkezünk, amik a kicsik körében nagyon népszerű, és szinte minden játszótéren megtalálható. Ez egy rugós játék, és egy forgó bogrács.

Játszótéri és házi kerti játékokat is forgalmaznak?

Megrendelőink között akadnak magánszemélyek is, akik kertjükbe szeretnének KOMPAN játékot, mert látták a játszótéren és nagyon tetszett gyermeküknek. Természetesen nagyon szívesen segítünk Nekik a döntésben, hogy kertjükbe melyik a legmegfelelőbb játék. Különbséget nem teszünk, hogy közterületre vagy magán kertbe helyezzük el eszközeinket. Az előírásokra mindig ugyanolyan hangsúlyt fektetünk.

Az eszközeik milyen szabványoknak felel meg?

A KOMPAN minden berendezése megfelel az MSZ EN 1176 sz. szabvány vonatkozó fejezeteiben meghatározottaknak. A szabványnak való megfelelést minden játszószer esetében a TÜV laboratóriumaiban kiállított jegyzőkönyvek tanúsítják.

A megalakulás óta környezettudatos gyártás folyik: fát, mint alapanyagot csak államilag ellenőrzött erdőgazdaságból fogad be, FSC-minősítéssel. A felhasznált műanyagok (PA-, PE) újrahasznosítottak.

Mit javasolna a kiskerti felhasználóknak, milyen eszközt érdemes vásárolni?

Mindenképp azt javasolnám, hogy fontos a minőség és a biztonság. A kert összhangban legyen az elvárásokkal, ez mellett minden igényt kielégítsen a szülőknek és a gyermekeknek egyaránt.

A kiállításon hol találkozhatunk majd Önökkel?

A kiállításon a G pavilonban az 501-es standon leszünk megtalálhatóak. Minden kedves érdeklődőt és szakmai kollegákat szeretettel várunk.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×