Dark Mode On / Off

Kitekintő: Egyedi látványvilágot ígér Portugália!

Ponte da Piedade - Portugália - Kitekintő Utazás - Kertportál

A kitekintő rovatunk következő részében a témánk Portugália, méghozzá a tengerparti része, melyet Duncsák Krisztina portugál utaskísérő és esküvőszervező által ismerhetünk meg egy rövidebb bemutatóban.

Az embernek a hosszú, hideg, borongós tél után jól esik egy napfényes, fehér homokos tengerpartra gondolnia. Már maga a gondolat is kész felüdülés, hát még, ha el is jut oda. Portugália nem az első, mikor fürdésre gondolunk és hosszú, végeláthatatlan homokos partokra. De mégis jó szívvel ajánlhatom, hiszen szebbnél szebb óceánpartokat találhatsz mégis, ha Portugáliát tűzted ki úticélként. Az egyik legjellegzetesebb és legszebb a most következő Praiai da Dona Ana, melyet kár kihagyni.

Praia da Dona Ana óceánpartja

Praia da Dona Ana, Algarve egyik legszebb strandja. Portugália déli részén fekszik. Algarve egyik legnagyobb öblében fekvő városhoz, Lagoshoz tartozik, méghozzá azon belül is a déli részen. Vonzó célpont a turisták számára. Lagosról tudni kell, hogy 31 000 fő él ott, ami a nyári szezonban megsokszorozódik.

Praia da Dona Ana megtestesít mindent, amiért érdemes külföldre utazni. Népszerű és közkedvelt fürdőhely, hosszú, lágy homokos, sekély partjával, lenyűgöző tisztaságával és szépségével. Hatalmas hullámokkal találkozhatunk, ha kicsit szelesebb az idő, így a vízisportokat kedvelők, például a szörfösök kedvence is lehet ez a partszakasz. Viszont a víz óceán lévén hidegebb a tengernél, arra számítani kell. Ám ami egyedivé és lenyűgözővé teszi, az a csodálatos sziklaalakzatai, a vízből kiálló sziklaormok, barlangjai, a meseszép kilátás, a hosszú sétálóövezetek, no és a gyönyörű, türkiz színű víz. Igazán csalogató a víztükör és a romantikus hangulatú óceánpartja.

Miért pont erre az óceánpartra esett a választásom?

Hosszú sétákat tehetünk, megcsodálhatjuk a víz különböző színeit, a barlangokat, a kiálló sziklákat, a gyönyörű óceánpartot és annak végeláthatatlan hosszúságát. Nem csak fürdeni érdemes ott nyáron, hanem ősszel, télen és a varázslatos, újjászülető tavasszal is nagyszerű látványosság, úticél. Minden évszakban mesés látnivalókat ígér a part és felfedezésre váró rejtett zugokat.

És ha már arra jársz, érdemes több óceánpartot is megcsodálni, például a Praia do Camilo vagy a Ponta da Piedade mesés látványvilágát is kár lenne kihagyni.

ITT TUDSZ ÉRDEKLŐDNI AZ PORTUGÁLIA FÖLDJÉRE AZ UTAZÁSOKRÓL:

Duncsák Krisztina portugál utaskísérő és esküvőszervező

Email: magyarutaskisero@gmail.com

Telszám: +351 969479453

Weboldal: http://portugalhu.com/

Instagram: https://www.instagram.com/portugalhu_/?hl=hu

https://www.instagram.com/portugalhueskuvo_/?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/portugalhu/

ELŐZŐ KITEKINTŐ CIKKEINK:

Utazás Új-Zélandra

Mit keresnek a kecskék az Azori-szigeteken?

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×