Dark Mode On / Off

10 dolog, ami bevonzza a boldogtalanságot az életedbe

bevonzza a boldogtalanságot

Szeretünk gyűjtögetni és lassan ott tart egy-egy háztartás, hogy tele van hasztalan tárgyakkal, régi kellemetlen és szomorú emlékekkel az élet helyett. Íme a 10 dolog, ami bevonzza a boldogtalanságot az életedbe és ideje lenne megszabadulni tőlük!

Az a 10 dolog, ami benvonzza a boldogtalanságot az életedbe nem is olyan ritka tárgy az otthonainkban. Szinte ravaszul begyűjtetik magukat, ha szabad ilyen szóhasználattal élni. Egy elrakott régi csokor már leszáradva, ezeréves marcipánfigurák a vitrinben, sosem használt ereklyék sokasága, de a “majd jó lesz valamire” tárgyak is ide sorolhatók.

A gyűjtögetés: majd jó lesz valamire

Kezdjük is rögtön az első gyakorival. Vannak emberek, akik megszállottan gyűjtenek mindent. Mai szóhasználattal mindent is. Elrakják az elgörbül kanalat, jó lesz ez még valamire. A kifakult pólót, jó lesz majd takarítani rongyként, de sosem kerül át a rongytartóba valódi céljához, mert megtarjtjuk, mert a sokadik exünktől kaptunk még jómúltkorában és nem is lenne illendő portörölni vele. Ugye?

Ezeknek a tárgyaknak nem sok értelme van a házan vagy a ház körül. Sokat sosem fogunk elővenni. Évek óta félévente nagytakarítok és lomtalanítok a házban és ház körül és amit már másodjára is megfogok és “jó lesz még valamire”, az azzal a laza mozdulattal repül is a kukába, a szelektívgyűjtőbe vagy ha olyan, elajándékozom, felrakom a “jófogásra” vagy családsegítőkhöz viszem.

Minden ilyen régi tárgy, aminek nincs haszna igazából csak porfogó és kár őrizgetni, sokszor a káosz és a rendetlenség hatását is keltik az otthonodban.

Halott virágok, szárítsuk le a csokrokat? Vagy ne.

Egy időben nagy divat volt a szárazvirág az otthonunkban, de nem kész kompozícióként véve, hanem a csokrok leszárítása, mint egyfajta emlék. Sokan a menyasszonyi csokrukat is leszárítják, ott porosodik az egyik polcon. De vajon porosodik-e a házasságunk is ezzel együtt? Inkább kérjünk mindig friss virágot a szerelmünktől, mint a soktízéves menyasszonyi csokrunkat sirassuk a polcon a könyvek tetején.

Depresszív festmények és hajótörések a nappaliban

Sok otthonban megfordultam az évek során, mint tanácsadó, de a legtöbb helyen meglepőek a falra rakott képek. Hangulatukban negatívak, depresszívek: hajótörés (ez feng shui oldalról nem szerencsés), várromok, szomorú eseményekről szóló képek sokasága. Ez mentálisan sem jó választás, mert erősíti az agyban azokat az idegpályákat is, melyek a negatívra emlékeztetnek minket. De ugyanez igaz ám a rossz filmekre is, nézz pozitív filmeket, ami jó hatással van az elmédre is!

Megállt óra a falon

A megállt óra a megállt időt is szimbolizálja, pedig az idő is örökkön örökké múlik és vele együtt az élet fonala is változik, tekeredik életünkben. Bátran tegyünk elemet a megállt faliórába, nem fogunk hamarabb öregedni, ha az idő is múlik időközben. De a haladást jobban fogja szimbolizálni a folyamatos “ketyegés”.

Kopott seprű és pénzügyi szerencsétlenség

A kopott seprű is bevonzza a boldogtalanságot, méghozzá a pénzügyi életedben. Nem kell feltétlen babonásnak lenni, de valahogy a seprűvel nem mindegy merre sepregetünk életünk színterén és egy kopott seprű a szegénység szimbóluma is sok társadalomban.

Szemét gyűjtögetése

Ki nem állhatok koszos autóban ülni, koszos kacatokkal teli táskába belenyúlni, de a tiszta otthonhoz és a boldogsághoz a tisztaság is hozzátartozik. Ne tárolj szemetet a táskádban, zsebeidben, autódban, asztalodon. A kukát is idejében vidd ki! Ugyanígy igaz ez a munkahelyedre és akár a boltodra is: egy munkanap is jobban telik, ha tisztaság vesz körül és a vásárlók is szívesebben vásárolnak, ha tiszta az üzleted.

Törött tárgyak, lekoppant pohárszélek

Ez nem csak feng shuiban igaz, máshol is az élet más nézeteiben, hogy a törött tárgyak szerencsétlenséget és boldogtalanságot hoznak. Ideje megszabadulni tőlük és szép tárgyakkal körbevenni magad!

Régi emlékek őrizgetése

Sokan igazi emlékhelyen élnek, mint egy múzeum vagy mauzóleum. A gyásznak is megvan a maga helye, de vajon boldogságban tudunk-e élni akkor, ha körbevesszük magunkat a szeretett és elvesztett barátunk, rokonunk, szerelmünk, gyermekünk emlékével? Az emlékek tisztelete természetesen nagyon fontos. De a fájdalom akkor tud múlni, ha az elvesztés után tiszta lappal indulunk és átformáljuk magunkban az emlékeket egy tisztelettel teli és reményekkel újra gazdag világba. Hidd el sokszor a jótékonyság a hasznos tárgyak esetében bevonzza a boldogságot is, még akkor is, ha most nem is hiszel benne. Hidd el, sokszor ha feltekintesz az Égre és megköszönöd őrző figyelmét az elvesztett személynek, ugyanúgy megőrizheted lelkének kis darabkáit, mintha minden nap a képeivel tennéd tele a környezeted. Saját tapasztalat, hiszen Ők sem arra vágynának, hogy boldogtalan legyél életed végéig.

Ha minden olyan tárgyat eltakarítasz, ami bevonzza a boldogtalanságot, akkor hamar rájössz, hogy közérzeted is javulni fog, ami a boldogság egyik alappillére.

Borítókép: Pexels

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
40 vélemény
×