Dark Mode On / Off

Később kezdődik a trágyázási tilalom

trágyázási tilalom

Egy hónappal később, november 30-tól kezdődik a trágya kijuttatására vonatkozó tilalmi időszak, ezzel életszerűbbé válik a hazai mezőgazdasági tápanyag-gazdálkodás szabályozása, valamint a gazdák termelési feltételei is javulnak – áll az Agrárminisztérium közleményében.


A szaktárca közlése szerint a szabályozás megváltoztatását a hazai időjárás változása indokolja, hiszen az őszi melegebb időszak tovább tart, ezért novemberben is lehetőség nyílik a növények optimális fejlődéséhez szükséges mezőgazdasági műveletek elvégzésére és tápanyaghiányos talaj állapotának javítására.


A vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési program részletes szabályairól is szóló 59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet mostani módosítása alapján tehát a trágyázási tilalmi időszak őszi kalászosok esetében november 30-tól január 31-ig, egyéb esetben november 30-tól február 15-ig tart.
Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.