Dark Mode On / Off

Kertportál régen – és ma

Honnan indultunk és most kik vagyunk valójában? Sok kérdés érkezett be az elmúlt napokban. Erre válaszolunk.

A történet nagyon régről indul. És talán az egész indulás is banális volt. Olyan blogként indultunk még az én egyetemista koromban, ahol mi egyetemisták felrakhatjuk a vizsgatételeket, segíthetünk egymásnak. Csak egy “hibát” elkövettünk, a fórum nyilvános lett és elkezdtek szakmai kérdések beérkezni hobbikertészektől. Igen, jól olvasod. Egy kis egyetemista blog volt, aminek az alapja az én kertészet iránti szenvedélyem indított el. Az a siker, hogy a kis mikroparcellámon Budapesten sikeresen megneveltem két szál sárgarépát néhány retekkel.
Hamar elkezdett komolyra fordulni, és még szorgalmasabban neki kellett álljak tanulni, mert a kérdések csak jöttek, és jöttek. Meg persze járni a Kertészeti Egyetemre…

Így néztünk ki 2003-ban, amikor a “tételmegosztós” fórumból picit nagyobb blog lett.

Ez a kis blogszerű oldal kinőtte magát, új honlapot kapott, mert a drága öcsém, felajánlotta, hogy leprogramozza az új oldalt is, és így szebb lett. Majd újra régimódi lett az oldal arculata, családon belül újra kialakításra került az új oldal, hogy szebb legyen és a kornak megfelelőbb. Igen, nem üzleti céllal jött létre. És talán a mai napig sem az. Ha van időnk, írunk rá cikkeket. Válaszolunk az olvasói levelekre. Ha nincs, akkor ez mind várat magára. Nem ebből élünk.

Kaptunk az évek során sok felkérést, hol rendezvényektől, hol különbözőbb TV-csatornáktól, hogy vállalunk-e megjelenést. Persze cserébe azért, hogy kiírhassák a nevünk. Vállaltuk. Így kerültünk be a HírTV ÉletVonal adásaiba adásról-adásra. Akiket ott megismertünk, mind nagyszerű emberek, a forgatások alatt szinte egy kis család kialakult. Csak a megjelenésünkkel sok ember keresett ránk és kért újabb tanácsot – ingyen, a fórumainkon.

A rendezvényeken is szívesen megjelentünk. Mivel a vin-vin dolgok hívei vagyunk, így megjelenési lehetőségért megjelenési lehetőséggel fizettünk. Igen. Jól olvasod. Mert egy standon való kitelepülését sok riportot, sok hirdetési felületet és sok egyéb facebookos posztot tudtunk készíteni. Mindenki jól járt. Mi tudtuk az embereket a kertészet felé iránytani, tudtunk így önköltségen a Balaton parton a fűben ülve embereknek mesélni a kertészkedésről, az egészséges élelmiszerek fontosságáról. Mert ez küldetésünkké vált.

Ilyen egy hobbistand a Balcsi partján…Everness Fesztiválon. Itt még a vidékre költözés csak álom volt. 🙂

Ma is küldetésként fogjuk fel a Kertportál működését. Nincs ebben titok semmi. Ha valaki azzal segít minket, hogy megjelenhetünk valahol és “terjeszthetjük a tudásunk és a kertészetbe vetett hitünk”, akkor mi a saját lehetőségeinkhez mérten támogatjuk (hirdetési felülettel például).

Ami most elindult, hogy az idei évben kinőttük magunk. Igény lett rá, hogy képzéseket tartsunk már egy nagy lépés számunkra. Jelenleg a háttérmunkája zajlik, hogy ha már igény lett, akkor minden téren felnőjjünk ehhez, mind vállalkozási szinten, mind aparáttal, mind technikában, mind tudással. Tudjuk, hogy ez nagy falat, de hisszük, hogy ha az elmúlt kb. 15 évben tudtunk hatni emberekre csak így ebben a formában, akkor komolyra fordítva a szót, nagyobb nyílvánosságot magunkra fordítva is eljutunk sok emberhez, aki tanulni akar. Ha ehhez támogatókat kell keresni anyagi oldalról, meg fogjuk találni. Ha támogatót kell keresni technikai oldalról, legyen!

A Kertportál.hu küldetése, hogy segtísen az embereknek. Segítsen visszatalálni a mezőgazdasághoz. A növények adta szeretethez. Az állattartás tisztességéhez és a vidéki munka tisztességéhez.

A hit nem pénz kérdése. A küldetéstudat nem pénz kérdése. Már gondolkodás kérdés. Mi ezzel akarunk változtatni a mezőgazdaságon!

A legnagyobb békességgel, hittel és reménnyel, vallástól és politikától függetlenül, betartva a szabályokat és hirdetve azt.

Hiszünk az összefogás erejében! Mert működik. Az egymásnak való tudásátadás erejében, az egymást segítés erejében.

Ajánlott cikkek