Dark Mode On / Off

Kávéasztalok: tervezze meg lakását. Ésszel!

kávéasztalok - vidaxl - lakberendezés - otthon

Aprócska konyhája van, amelyben már mozogni és főzni sem könnyű, nem is beszélve a kellemes és kényelmes családi étkezésről?

Egy kisméretű étkező vagy nappali sem feltétlenül képes nagyobb vendégsereg befogadására. A kis alapterületű helyiségekben gondot jelenthet egy méretes asztal, amelynél mindenkit meg lehet vendégelni. Ilyen esetben érdemes fontolóra vennünk olyan megoldásokat, amelyekkel jobban kihasználhatjuk az otthonunk adta lehetőségeket  – dohányzóasztal

Kávéasztal – honnan származik a divatja?

A mai lakások nélkülözhetetlen kelléke a kávéasztal. Az első ilyen bútornak az Imperial Furniture Company – J. Stuart Foote amerikai cég 1920-ban kifejlesztett prototípusát szokás tartani. A kávéasztal a véletlennek köszönheti létét: a fő tervező ugyanis épp házibulit szervezett, és egy kisméretű bútorra volt szüksége, amelyen apró finomságokat tálalhatott fel az érkezők számára. Mások azt állítják, hogy valószínűleg korábbi modellről van szó. Ennek az elméletnek a hívei Edwin William Godwint szokták emlegetni, aki már 1868-ban tervezett hasonló bútort. 

Praktikus kisasztalok – dohányzóasztal

A kávéasztal jó választás! Tökéletesen kihangsúlyozza a helyiség jellegét, és könnyedebbé teszi a hangulatát. További előnye, hogy nem foglal el annyi teret, mint nagyobb méretű megfelelői. Rendkívül praktikusak a szétnyitható vagy kihúzható modellek – ezek például családi eseményeken tesznek jó szolgálatot, mivel a mindennapok során a kávézóasztalok alig észrevehető, visszafogott berendezési tárgyként funkcionálnak.

Egy kisméretű asztalka szervezettebbé teszi a lakás terét, vizuálisan fellazítja a teret, áthelyezi a berendezés súlypontját. Az apró, négyzet formájú asztalokkal a tér is kényelmesen osztható. Ráadásul nagyon könnyűek is, úgyhogy bármikor egy pillanat alatt megváltoztathatjuk a helyüket és a helyzetüket attól függően, hogy éppen mihez van kedvünk, és milyenné akarjuk varázsolni az otthonunkat. Remek kiegészítők egy kisebb szobában is, ahol minden négyzetcentiméternyi hely aranyat ér!

Borítókép: Pexels

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×