Dark Mode On / Off

Így készül az orchidea

Mindenkiben él egy kép a Phalaenopsis termesztésről, de most lehull a lepel a valóságról. Így készül az orchidea a mai fő témánk, melyhez egy szemléletes videót hoztunk egy külföldi orchidea üzemből.

Milyennek képzelted eddig az orchideák termesztését? Az így készül az orchidea mai epizódjában az intenzív termesztésről lesz videó. De mire gondoltál, hogyan készül? Idilli trópusi klímán, csodaszép környezetben teremnek vagy inkább ugyanolyan futószalagon állítják elő, mint manapság minden mást?

Ebben a holland videóban az egész folyamatot láthatod: a mikroszaporítástól egészen a csomagolásig.

Válaszd a Ter Laak Orchideákat és így már tudod honnan és hogyan került hozzád!

Ilyennek képzelted el? Reméljük új információkat tudtunk erről a csodálatos növényről mutatni neked és ha tetszett a videó, akkor oszd meg a cikket másokkal is! Most, hogy már láttad, hogy így készül az orchidea, ideje még több tudást felhalmozni róla! Bár itt a videóban látszik, hogy “létrehozása” mennyire precíz munkát igényel, talán a megtartása nem ennyire veszélyes dolog és sokszor sokkal könnyebb, mint azt gondolnád. Természetesen a fent látott eljárás és a lentebb ajánlott további ismertető a Phalaenopsis orchideára vonatkozik, minden orchidea más és más igényű.

De ha már az ápolásuk is érdekel téged, akkor itt egy lepkeorchideák ápolásáról szóló korábbi írásunk is. Vagy itt is elolvashatod az érdekességeket, hogyan kell átültetni a lepkeorchideát.

HA TETSZETT ÍRÁSUNK, OSZD MEG BARÁTAIDDAL, ISMERŐSEIDDEL IS FACEBOOKON VAGY INSTAGRAMON

KÉRDÉSED VAN? FÓRUMUNKAT A FACEBOOKON TALÁLOD!

MÁR A YOUTUBE-ON IS! IRATKOZZ FEL!

Borítókép: Unplash.com

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Okl. kertészmérnök, szakújságíróként 2003 óta foglalkozom a hobbikertészek mindennapjaiban felmerülő kérdések megválaszolásával.

Ajánlott cikkek