Dark Mode On / Off

Idén is díjazták Magyarország legszebb konyhakertjeit

A program az otthoni kertgazdálkodást népszerűsíti.


Az Agrárminisztérium közlése szerint fontos, hogy a családok, az idősebb és a fiatalabb generáció a tudást átadva műveljenek otthon kerteket, saját kétkezi munkájukkal zöldséget és gyümölcsöt termelve. Az öngondoskodás nagy lehetőséget jelent a járványidőszakban is. 
A 2012-ben még csak 22 jelentkezővel indult mozgalomhoz mára Magyarország minden megyéje, és száznál is több határon túli település is csatlakozott. Idén 230 településről 1840 kerttel neveztek a versenyre, köztük sok óvoda, iskola, bölcsőde is csatlakozott, de hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő emberek által gondozott kertekkel is pályáztak. A díjakat kedden, Biatorbágyon adták át a kategóriák legjobbjainak.
A szaktárca honlapján olvasható közlemény szerint az indulók többsége a vegyszermentes kertművelést választja, ha mégis permetezésre kényszerülnek, egyre tudatosabban használják a megfelelő szereket, megfelelő dózisban. Így biztosítható, hogy minél egészségesebb zöldségféléket termesszenek.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.