Dark Mode On / Off

Hogyan dekorálj az erdő kincseivel?

Nyitott szemmel járva az erdőt sok olyan terméssel találkozhatunk, amelyeket otthonunk dekorálására használhatunk. Hogyan dekorálj az erdő kincseivel? Ehhez hoztam tippeket ma!

Az egyik kedvenc őszi növényem, amiből minden évben ajtódíszt készítek az erdei iszalag.

Ez az évelő, lombhullató növény érdekes hatást kelt, ha dekorációnak használjuk.

A növény virágai nyáron krémszínűek és bogerdőben nyílnak, majd ősz felé egészen különleges alakot ölt a virág termése. Virágát és termését is csodálatos változatos formájáért használhatjuk.

 Leggyakrabban erdei utak, ligetek  mentén találkozhatunk a bokrokat beborító, felfelé kúszó növénnyel. Ősszel könnyű felimerni, bolyhos pamacsos terméséről. Két három inda begyűjtése már alkalmas lehet egy teljes koszorú elkészítésére.

Nyáron csokrokba, ősszel pedig ajtó vagy asztaldísznek is tökéletes. Ha asztaldísznek szánjuk egy tál mindenképpen jól jön, hogy ne legyen zavaró a morzsolódó termés. Gyertyával kiegészítve pedig még hangulatosabbá varázsolhatjuk az asztaldíszünket.

Barkácsáruházakban beszerezhető vizes alapú oázisba tűzve egészen az adventi időszakig nagyon szép látványt nyújt.

Alkotásunk különlegessége lesz, hogy a termés folyamatosan változni fog, egyre bolyhosabbá válik az érés során, így könnyen előfordul, hogy a még zöld termésünk hamarosan pihe-puhává válik.

Most, hogy megtudtad az erdei iszalag példáján, hogy Hogyan dekorálj az erdő kincseivel? akkor ideje neki is kezdeni! Ha attól félsz, hogy neked ehhez nincs kézügyességed, az sem baj, Ildi tippjeivel és az alábbi videóval szerintem neked is sikerülni fog!

A koszorú készítésről készült videót itt tekintheted meg.

Köszönöm, hogy tiszeteletben tartjátok a természet kincseit, és felelősen gyűjtitek azokat a terméseket növényi részeket amelyek dekorálásra is alkalmasak. Köszönöm, hogy csak annyit metszetek amennyi valójában szükséges.

További ötletekért kövess itt vagy olvasd el korábbi dekorációs írásomat itt.

Képek forrása: Virágdíszek Ildivel

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
44 vélemény
×