Dark Mode On / Off

Háztáji, tanyasi élelmiszer – biztos forrás

Célul tűztük ki, hogy magas beltartalmi értékű, kiváló és ízletes élelmiszerekkel lássuk el a magyar családokat, melyek a lehető legkisebb vegyszerfelhasználással készültek, lehetőség szerint közel a bio és organikus gazdálkodáshoz.

Fiatal gazdálkodókból álló lelkes szerveződésünkben olyan kistermelők és őstermelők , családi gazdálkodók vesznek részt, kik szívükön viselik a minőségi élelmiszer előállítást, hisznek a fenntartható gazdálkodás rendszerében, keresik az egészséges megoldásokat, és azt teszik az asztalra, amit önmaguk is szívesen fogyasztanának. Gazdálkodói közösségünk lényege, hogy segítsük egymást, és vevőinket is. A szerveződés nonprofit alapokon nyugszik, a terményekért és termékekért fizetett árakat egyenesen a termelők, gazdálkodók kapják meg, nincs felvásárló, nincs nagykereskedő és ezek járulékos költségei sem. Így elérhető áron tudjuk biztosítani a legmagasabb minőséget, hogy minden család asztalára eljuthasson kisebb gazdaságainkból a minőségi és egészséges zöldség, gyümölcs, és háztáji élelmiszer.

Mivel terményeinket és termékeinket nem nagyüzemi körülmények között állítjuk elő, így rugalmasan tudunk alkalmazkodni a személyes igényekhez is. Emellett kínálatunkban elsősorban szezonális termékek lesznek megtalálhatók, hiszen fenntartható módon Magyarország ökológiai adottságainak figyelembe vételével a téli időszakban fólia és üvegházakból csak egyes zöldségek, gyümölcsök termelhetők meg.

Állati eredetű termékeink, – kezdetben elsősorban tojásfélék, mentesek a gyógyszeres tápoktól, állatainkat inkább vitamindús zöld- és szemestakarmányon neveljük, baromfiaink elsősorban kapirgálós csirkék, legelőn nevelkedő libák, kacsák. Fokozottan odafigyelünk arra is, hogy saját keltetésű állományokkal dolgozunk, így már naposcsibe kortól ismerjük állataink igényt, egészségi állapotát és csak a legjobb, legegészségesebb tyúkok, libák, kacsák kerülnek be a tojó és hízó/húselőállító állományba.

Sertés és szarvasmarha-tartó gazdáink is elsősorban a hagyományos, magyar fajtákat tartják. Ezen fajták (szürkemarha, mangalica) ugyan lassabban növekednek, de így húsuk beltartalmi értéke is magasabb, jobban tűrik az extenzív, legeltetéses tartásmódot is. Nem igénylik a gyógyszeres takarmányokat, amelyeket ugyan elfogadunk, hogy léteznek, de mi nem élünk vele. Hiszünk abban, hogy a boldog s kiegyensúlyozott állatok tudnak igazán hozzájárulni az ember egészségéhez is. Nem csak a kutatások igazolják, hogy a boldog állatok egészségesebbek is, hanem ezt saját gazdaságainkban is tapasztaltuk is ennek hitelességét.

Lényegében extenzív és természetes körülmények között nevelkednek állataink, mégis a gondoskodásnak köszönhetően kezesek, barátságosak és némelyik még simogatható is, ölbe is vehető! Egyszerre kisebb állományokkal dolgozunk, hogy minden állat megkaphassa a maximális figyelmet a felnevelése során, kézhez szoktatottak, így vevőinknek is javasoljuk, látogassanak el bátran gazdaságainkba!

Nyitott tanyák vagyunk, ahol üzemeinket a vásárlóink bármikor megtekinthetik, figyelemmel kísérhetik az állatok, növények fejlődését. Igény szerint részt vehetnek a munkafolyamatokban is!

Hiszünk abban, hogy a magyar embereknek magyar élelmiszereket érdemes fogyasztaniuk, hiszen ehhez alkalmazkodott évszázadokon át genetikánk, ezeket az élelmiszereket tudja szervezetünk is leginkább hasznosítani.

A szerveződést a Kertportál Major indította útjára, mert úgy látta, hatalmas igény van rá elsősorban Budapesten, hogy biztonságos és megbízható forrásból érkezzen az asztalokra a háztáji élelmiszer.

Gazdálkodói szerveződésünk folyamatosan bővül, így a 2016-os évben kampány jelleggel új árlistákat készítünk, ahogy bővül a csapat. Az év végén a 2017-es évet már a vevőinkkel együtt szeretnénk előkészíteni, így várhatóan november, december táján egy  olyan találkozót is szervezünk, ahol megismerkedhetünk egymással, felmérhetjük az igényeket a következő évre. Fontosnak tartjuk, hogy egy olyan közösséget hozzunk létre, ahol a termelő és a fogyasztó ismeri egymást, megbízzanak egymásban, mert ez a hosszútávú együttműködés alapja.

Bármilyen további kérésük, kérdésük merül fel, kérjük forduljanak hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségek bármelyikén!

Árlistát kérni a lenti elérhetőségeken lehet.

Kertportál Major

6224 Tabdi, Kossuth L. utca
Honlap:
 www.kertportal.hu
E-mail: info@kertportal.hu
Varga Szabolcs – agrármérnök, növényvédelmi mérnök
Mobil: +36-20-512-1789

Vargáné Topor Erika – okl. kertészmérnök
Mobil: +36-30-493-5173

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×