Dark Mode On / Off

Hasznavehető tanácsokkal szolgál az Ingatlan5

hasznaveheto tanacsok - ingatlan5 - kertportal.hu

Ha Ön egy vidéki ház, városi lakás vagy telek tulajdonosa és annak eladásán gondolkodik, az Ingatlan5 csapatának néhány megfigyelése segíthet eldönteni, hogy most van-e a legjobb alkalom az értékesítésére.

Kitekintő az aktuális piaci tendenciákra


A piac állapota az elmúlt években drámai módon megváltozott. Sokáig nem volt jellemző a túlkínálat, sőt, néha hiány mutatkozott a választék terén. Az építészek viszont megtanultak egyre szebb otthonokat tervezni, az építőmunkások pedig minőségi kivitelezést biztosítani. A vevőket elkényeztetik a modern projektek, az exkluzív tervezési megoldások és az elit lakónegyedek fejlett infrastruktúrája.

Ha Ön éppen egy épület eladásán gondolkodik, akkor az erre leginkább megfelelő idő nem a külső tényezőktől, hanem az eladási igénytől és magától az objektumtól függ.Állandó jelenségek az ingatlanértékesítésben


A járvány, a válság, a szezonalitás, a deviza ingadozásai, a politikai helyzet instabilitása, mindezek a változók állandóvá váltak az elmúlt években. Az Ingatlan5 elemzői például arra lettek figyelmesek, hogy az utóbbi időben a téli időjárás hirtelen változásai egyre kevésbé befolyásolják az ingatlanpiac aktivitását. A ház az a hely, ahol az emberek élnek és a piac mindig igényt tart egy ilyen létesítményre. Különösen, ha egy szép otthonról van szó.

A lakás meghirdetésének leginkább megfelelő ideje kizárólag a belső felkészültségtől és az eladás szükségességétől függ. Ha valóban készen áll arra, hogy megváljon egy ingatlantól és ne csak hirdesse azt, akkor jó, ha egyértelmű válaszokat ad a következő kérdésekre. Mikor szeretné eladni az objektumot, illetve van-e hová költöznie és milyen hamar tudja elhagyni a házat?

Ha eladni tervez, vegye komolyan!


Általános szabály, hogy azok a tulajdonosok, akiknek nincs határozott válaszuk az ilyen jellegű kérdésekre, gyakran csak azért hirdetik meg az ingatlant, hogy felmérjék a piacot és a valós értékhez képest jelentősen megemelt árakat tüntetnek fel. Az Ingatlan5 weboldal arra figyelmeztet, hogy ilyen esetben nem lehet elemezni a piacot, ráadásul ezek a cselekvések nem tesznek jót, ha a jövőben valóban felmerül az értékesítés igénye.

#szponzorálttartalom

Ajánlott cikkek