Dark Mode On / Off

Hajtass tulipánt húsvétra!

Biztosan gondolkodtál már azon, hogy milyen jó is lenne, ha magadnak kivirágoztathatnád a tulipánhagymákat vagy a jácintot, nárciszt. Az üzletek polcain már kapható előre csomagolva a hajtatható virághagyma és a hozzá tartozó üvegedény is, de gyakorlatilag magad is könnyen összeállíthatod, sokszor még olcsóbban is ezt a szép asztaldíszt.

A legegyszerűbb, ha veszel egy üvegvázát. Ha dekorálni is szeretnéd a hagymákat, akkor hobby-boltokban kaphatóak díszes üveggolyók, zselégolyók is, és ebből is szórhatsz a váza aljába. Erre helyezd rá a virághagymákat, melyeket akár mos tis kiszedhetsz a kertből, vigyázva, hogy ne sérüljenek meg!

Nem kell mást tenned, mint a gyökerekkel lefelé ráültetni az üveggolyókra a hagymákat, majd az üveggolyók tetejéig töltsd meg vízzel. Legjobb erre a célra a tisztított víz, vagy állott víz, hogy ne közvetlenül a klóros csapvízzel találkozzon a virághagyma.

Innen már csak a türelmes várakozás van hátra, és a víz pótlása. Tedd jól látható, világos helyre a hagymákat, és minden nap szemléld meg, hogyan halad a váza-kerted. Pár hét alatt szépen elkezd az egyre több gyökér után végre fent is hajtani, és megjelenik rajta a virágbimbó.

Ha most elkezded kora tavaszra már látványos dísze lesz a szobának!

Borítókép: Pexels

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
40 vélemény
×