Dark Mode On / Off

Ezek a kedvelt zerowaste termékeink

kedvelt zerowaste termékek

Akik régóta követnek minket, azok jól tudják, hogy a környezetünk védelme és az ökologikus gondolkodás minden formája nagyon fontos számunkra. Így a kedvelt zerowaste termékeink sem véletlen kerültek be a kínálatba, mert webshopként is rendkívül fontosnak tartjuk ezt. Hogyan tudunk minimális környezetterheléssel webshop lenni? Erről hoztunk pár gondolatot a műanyagmentes július kapcsán.

A kedvelt zerowaste termékek nem véletlen kerültek be a kínálatban. Nekünk a műanyagmentesség és a zerowaste fogalma egy sokkal bővebb szemléletként van jelen a mindennapokban, mert az öko-logikus gondolkodásunkba nem férnek be az olyan termékek sem, melyek előállításához dzsungeleket és más természetes élőhelyeket kell termesztésbe vonni. Így nem véletlen nem találsz nálunk bambuszfogkefét sem vagy kókuszhéjból készült termékeket sem.

Természetes élőhelyek eltűnése

Egyre nagyobb probléma a világban, hogy a hulladékmentesség és a természetes anyagoknak nevezett termékgyártás kapcsán olyan természetes élőhelyeket is tönkretesznek a nagy profit reményében, melyek igen fontosak lennének a klímavédelemben, a levegőtisztaságban, az állati és növényi fajgazdagságban. Őserdők sokaságát pusztítják el a babántermesztésért, a bambuszerdők jó jövedelmezőségéért és még sorolhatnánk listát. Ezek a mi szemléletünkbe nem férnek már bele. Nem véletlen vagyunk un. Csimpánzbarát bolt is, mert A Jane Goodall szemléletét így tudjuk támogatni, hogy ezeket a szempontokat is figyelembe vesszük.

Sokszor ezen termékek gyártása sokkal nagyobb környezetterhelést jelent, mint más termékeké, nem beszélve arról a sokezer kilométeren át történő utaztatásról, mire egy bambuszerdőtől eljut a mi szánkig egy bambuszfogkefe.

De akkor hogyan tudunk zerowaste boltként működni?

Ha az előbbi gondolatokat továbbfejted, akkor az egyik fontos szempont az nálunk, hogy helyi, de legalább magyar gyártóktól forgalmazunk termékeket. Ez jelenti a magyar, kisipari kézműves natúrkozmetikumot, a magyar tulajdonú könyvkiadókat, a vetőmagokból is a hazait preferáljuk és így tovább. A könyvek mellett tartunk e-book kiadványokat is bőven, hogy aki még jobban csökkentené a lábnyomát, az digitálisan is hozzáférjen a kiadványainkhoz.

A kozmetikumok egy része komposztálható papírcsomagolásban van.

A növényvédelemhez és más otthoni aromaterápiás programhoz illóolajokat kínálunk, melyek előállítási helye is itt, a közeli Szlovénia, de folyamatosan nyitunk hazai illóolaj-előállítók felé is, hogy minél bővebb helyi kínálatot is tudjunk nektek prezentálni.

Kedvelt Zerowaste termékeink

A számunkra legkedvesebb zerowaste termékeink viszont a saját fejlesztésű és gyártású kertészdobozok egyértelműen. Mivel mind a benne található alkotóelemek, mind a csomagolása komposztálható, így igazán jó ajándéktól kezdve egészen az iskolai vagy óvodai foglalkozásokig. A kertészdobozokban hazai termelésű, vegyszermentes, csávázatlan vetőmagok vannak, hogy ha gyermekeddel állsz neki kertészkedni, akkor az se okozzon problémát, hogy ha netán a magokat automatikusan a szájába veszi. Meg a vegyszereket igyekszünk elkerülni és ez egy újabb lehetőség erre.

kertészdobozok
Tematikus kertészdobozok

Miért a kedvenceink? A válasz nagyon egyszerű: mert tematikusak és olyan kérdéseket járnak körbe, melyek az utóbbi években még fontosabbak lettek. A Gyerekek kertészdoboza a legkisebbekkel szeretteti meg a kertészkedést és egyben az egészsges viszonyt a zöldségevéssel kapcsolatban.

A Méhecskebarát és Lepkebarát kert a természetes rovarvilágot vonzza be a kertedbe, amire mind a beporzásnál, mind az ökológiai szempontok miatt szükség van.

A Mikrozöld, Fűszerkert, Chili és a Vintage dobozok viszont inkább a felhasználhatóságra törekednek, illetve az utóbbi, a Vintage doboz a vidékies, természetesebb hatású kert életérzését hozza vissza ebben a lassan teljesen mű világban.

Újratasik és nasitartók

Szintén hazai gyártású termékkörünk a hulladékmentes csomagolást célozza meg, mert a SAKU ökozsákjaival nemcsak a bevásárlást tudod környezetbaráttá tenni, de az ételhordást is (főleg nasik, szendvicsek esetében).

A kenyereszsákoktól a szendvicstartókig többféle terméket találsz a webshopban.

Miben tudunk még zerowaste lenni?

Ha ez eddig még nem volt elég, akkor bizony bőven van még a tarsolyunkban zerowaste praktika. A csomagok feladásánál, főleg a törékenyeknél nem tudjuk jelenleg a pukifóliát kiváltani.

Sajnos a tapasztalatunk az lett az évek során, hogy bármennyire is próbáltuk más térkitöltővel küldeni a csomagokat, bizony sok volt a töréskár. Viszont, hogy mégis áthidaljuk ezt a problémát, a környéki boltokból összegyűjtjük a más felesleges göngyölegeket, kartondoboztól a pukifóliáig.

Titeket is arra szoktunk kérni, hogy adjátok bátran tovább ezeket, mert sok webshopnak nagy segítség. Így akkor nem egyszerhasználatos lesz még az üldözött pukifólia sem!

Ráadásul télen a kertben is nagy hasznát veheted,mert kiválóan lehet a nagyobb darabokba bebugyolálni a fagy ellen a szivattyúkat, kerti csapot vagy akár a fázósabb növényeket is. Ha már mindenképp nem váltható ki minden, próbáljuk meg újrahasznosítani!

Így a kedvelt zerowaste termékeink eljutnak hozzád is és egy lépéssel te is közelebb kerülsz ehhez a nemes küldetéshez, hogy hazait vásárolsz.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
44 vélemény
×