Dark Mode On / Off

Gazdag programkínálattal várják a látogatókat a hazai botanikus kertek és arborétumok

arborétum

Sokszínű programkínálattal várják az érdeklődőket a hazai botanikus kertek és arborétumok az idei évben, melyek számos jeles napon nyújtanak tematikus programokat: a Föld Napján 17, a Madarak és Fák Napján 22, a Kutatók Éjszakáján 14 intézmény várja külön programokkal is a látogatókat – hangzott el a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége (MABOSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján.


A hazai gyűjteményes kertek a kertlátogatáson túl rengeteg programot kínálnak. Egyre több tagkert rendez egyedi ünnepségeket, mint például a Sakura Ünnep az ELTE Füvészkertben, a Szorgos Hangyák Napja a Szarvasi Arborétumban, vagy a Tobozszüret a Folly Arborétumban, Badacsonyörsön, de nagyon népszerűek a Szentjánosbogár séták is. Elhangzott: az idei év fája, a nagylevelű hárs 23 gyűjteményes kertben figyelhető meg, az év gyógynövénye, a cickafark 26, az év vadvirága, a védett agrárkosbor májusi virágzása 6 kertben látható.

Az év madara, a zöld küllő 24 gyűjteményes kertben figyelhető meg.    

A koronavírus-járvány miatt a szabadtéri attrakciók, így a gyűjteményes kertek jelentősége felértékelődött a szabadidő eltöltésében. 2021-ben a látogatói érdeklődés a korábbiaknál jelentősebb mértékben, átlagban 20 százalékkal emelkedett.Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×