Dark Mode On / Off

Folyamatos az élelmiszer-ellátás Magyarországon

élelmiszer-ellátás

Az Agrárminisztérium figyelemmel kíséri az orosz-ukrán háborús helyzetet, szükség esetén haladéktalanul megteszi a szükséges lépéseket – írta a tárca pénteken.


A közlemény szerint a hazai élelmiszer-ellátást jelentősen nem befolyásoló kereskedelmet folytatunk Ukrajnával, ezért az ott kialakult háborús helyzet miatt ellátási nehézségekkel nem kell számolni. Ukrajnából például lenmagot, cirokmagot, mézet és takarmányt importálunk, a háború közvetett hatásaként azonban számolni lehet például a gabonafélék árának világpiaci emelkedésével.

A hírt a Piacrajárnimenő Mozgalom is megerősítette: “A termelői piacok is zavartalanul működnek országszerte, így aki a belpiacot is erősítvén magyar termelőktől vásárolna, az továbbra is a környékén lévő piacokra ki tud látogatni.

Mivel az élelmiszer-piaci kérdések mindenki számára jelenleg is fontosak és talán a biztonságérzetünk tekintetében az egyik legfontosabb, így folyamatosan hírt fogunk adni az aktualitásokról.

Videós tartalmainkból:

Borítókép a hírhez: Pexles

Ajánlott cikkek

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.