Dark Mode On / Off

Ezeket biztos sosem takarítod!

Vagyunk páran tisztaságmániások a Földkerekségen, vajon hányan mossuk, tisztítjuk vagy épp cseréljük le az alábbi háztrtási eszközöket?

Amikor a porszívót kiporszívózod…

A porszívó zsákjának kiürítésén kívül sok porszívógép rejt olyan helyeket, ahol megül a por. A légbeszívó oldalon általában van egy szűrőbetét, ami vagy cserélhető vagy mosható. Ha teafaolajat csepegtetsz rá kimosás után, akkor azzal a levegőt is fertőtleníteni tudod porszívózás közben. Egyes gépek a porzsák felöli oldalon is tartalmaz ilyen cserélhető szűrőt, így érdemes jól megnézi a porszívó minden szétszedhető részét. A porzsák van, hogy papíros – “egyszerhasználatos”, de vannak mosható textilesek is. A textileseket nyugodtan kimoshatod akár mosógépben is, de a legkönnyebb a mosdóban szappannal vagy sima mosogatószerrel átöblíteni. 

 

Mikor mostad ki utoljára a partvist? 

Amikor a hétköznapi takarításról van szó, és lusták vagyunk a porszívót elővenni, akkor jöhet a jó öreg seprű, partvis. Az egyik legtöbb szennyeződés is ebben az egyszerű háztartási eszközben gyűlhet össze, így ahelyett, hogy alaposan takarítanál vele, jóformán csak széthurcolod a benne található apró koszt. Persze a lapátra bőven kerül mindig por és hajszál, de egy tetemes része a partvisban marad. Célszerű a seprűket is nemcsak kiportörölni, átporszívózni, de lehetőség szerint akár ki is mosni mosószeres vízben és alaposan megszárítani használat előtt. Így biztosan takarítani fogsz vele!

 

A WC-kefére is gondolni kell!

A másik nagy elfeledett eszköz bizony a wc-kefe. Talán azt is lehet mondani, hogy még kevésbé van szem előtt, így csak akkor vesszük elő, ha “baj van”. Természetesen a WC-kefét nem állunk neki állandóan takarítani, maximum a teljes wc-tisztításnál kap mosószeres öblítést, de nagyban segíthet az is, ha néha öntünk rá egy kis tisztítószeres vizet, max később leöntjük róla a tartójából, mert így többet tettünk érte, mint gondolnánk. A legpraktikusabb félévente/évente viszont teljesen lecserélni, hiszen bármelyik háztartási boltban kaphatók már pár száz forintért újak is.

 

 

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.