Dark Mode On / Off

Ezeket biztos sosem takarítod!

Vagyunk páran tisztaságmániások a Földkerekségen, vajon hányan mossuk, tisztítjuk vagy épp cseréljük le az alábbi háztrtási eszközöket?

Amikor a porszívót kiporszívózod…

A porszívó zsákjának kiürítésén kívül sok porszívógép rejt olyan helyeket, ahol megül a por. A légbeszívó oldalon általában van egy szűrőbetét, ami vagy cserélhető vagy mosható. Ha teafaolajat csepegtetsz rá kimosás után, akkor azzal a levegőt is fertőtleníteni tudod porszívózás közben. Egyes gépek a porzsák felöli oldalon is tartalmaz ilyen cserélhető szűrőt, így érdemes jól megnézi a porszívó minden szétszedhető részét. A porzsák van, hogy papíros – “egyszerhasználatos”, de vannak mosható textilesek is. A textileseket nyugodtan kimoshatod akár mosógépben is, de a legkönnyebb a mosdóban szappannal vagy sima mosogatószerrel átöblíteni. 

 

Mikor mostad ki utoljára a partvist? 

Amikor a hétköznapi takarításról van szó, és lusták vagyunk a porszívót elővenni, akkor jöhet a jó öreg seprű, partvis. Az egyik legtöbb szennyeződés is ebben az egyszerű háztartási eszközben gyűlhet össze, így ahelyett, hogy alaposan takarítanál vele, jóformán csak széthurcolod a benne található apró koszt. Persze a lapátra bőven kerül mindig por és hajszál, de egy tetemes része a partvisban marad. Célszerű a seprűket is nemcsak kiportörölni, átporszívózni, de lehetőség szerint akár ki is mosni mosószeres vízben és alaposan megszárítani használat előtt. Így biztosan takarítani fogsz vele!

 

A WC-kefére is gondolni kell!

A másik nagy elfeledett eszköz bizony a wc-kefe. Talán azt is lehet mondani, hogy még kevésbé van szem előtt, így csak akkor vesszük elő, ha “baj van”. Természetesen a WC-kefét nem állunk neki állandóan takarítani, maximum a teljes wc-tisztításnál kap mosószeres öblítést, de nagyban segíthet az is, ha néha öntünk rá egy kis tisztítószeres vizet, max később leöntjük róla a tartójából, mert így többet tettünk érte, mint gondolnánk. A legpraktikusabb félévente/évente viszont teljesen lecserélni, hiszen bármelyik háztartási boltban kaphatók már pár száz forintért újak is.

 

 

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×