Dark Mode On / Off

Így használd az ültetőkorongot!

A legtöbb kertészdobozunkba is ültetőkorongokat teszünk, mert könnyű a használatuk, tisztán lehet vele dolgozni és tényleg gyerekjáték velük a palántanevelés.

A legkorszerűbb holland kertészetekben is alkalmazzák őket és ez az a szövetszerű “zsákocska”, amit a muskátlik gyökere körül látsz, amikor átülteted őket.

Más elnevezése: Jiffy korong

Az ültetőkorongok egy magas nyomáson összepréselt tőzegkorongok, cellulóz borítással, mely kiültetés után fokozatosan le is tud bomlani (megfelelő talajélet mellett).

A tőzegkorongokat vízbe kell áztatni, majd ezek a korongok megduzzadnak és egy 6-10 cm magas tőzeghengerré növekednek.

A középen található a lyuk a magvetésnek vannak kialakítva.

A nagyszemű magokból 1-2 db.ot tegyünk korongokként, kisebb, aprószemű magok esetében akár többet is.

A korongokkal való vetésnél az a jó, hogy ha nem akarjuk így a hengerrel együtt nevelni a növényeket, akkor a cellulóz borítást még vetés előtt szétszedhetjük és cserépbe is tölthetjük ráadásul.

A másik előnye, hogy könnyen és tisztán lehet vele dolgozni, nem lesz tele földkeverékkel az ültetés helye, így szobában is könnyen magvethetünk.

A tőzegkorongokba a vetést ugyanúgy időzítsük, mint más esetben: a növénytől függ a magvetés ideje, a vetés mélysége is.

Érdemes meleg, párás helyen indítani a magvetést, ne tegyük ki tűző napra. Ideális lehet a szoba ablaka, de nem közvetlen a radiátor felett.

Ilyen tőzegkorongok többféle méretben kaphatóak például a Babylon Grow üzletében is:

  • Jiffy-7 30mm
  • Jiffy-7 38mm
  • Jiffy-7 42mm

Az árak méretenként és fajtánként eltérőek lehetnek, így érdemes megnézni melyik fajta korong a legideálisabb a tervezett magvetéshez. A virágmagoknál a legkisebb méret is elegendő lehet, míg a nagyobb magvú zöldségeknél, mint a tökfélék, célszerűen a nagy átmérőjű korongot válasszuk.

Ha Te is szeretnél Kertészdobozt, akkor ezekből tudsz jelenleg választani:

Minden munkanapon leadott rendelés esetén a terméket már másnap a kezedben tarthatod!

Ajánlott cikkek