Dark Mode On / Off

Edukációs kampány indult a méhekért

bíbor kasvirág - méhvédelem

A méhek védelmére, természetben betöltött szerepükre és a méz jótékony hatásaira hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület közös programja.


Az óvodásokat és kisiskolásokat célzó kampány egyik eleme a rajzpályázat, amelyen részt vehet bármilyen óvodai csoport és általános iskolai osztály. Június 7-én éjfélig lehet pályázni a méhek életével, méhészkedéssel, a méz fogyasztásával kapcsolatos rajzzal. Az Agrármarketing Centrum oldaláról már letölthető a Mézes-méhes kifestő is, amelyet több ezer példányban osztanak ki óvodákban és iskolákban. Emellett az online térben egy négyrészes minisorozatnak köszönhetően megismerhetjük a méhhotelek és a kaptárak működését, a méhek fenntartásának praktikáit, valamint a mézes édességek készítésének titkát is.


A kampány rávilágít a méhek fontosságára és kulcsszerepükre a növények beporzásában. A méhészeti ágazat kiemelt fontosságú szektor, hiszen a méhek az ökoszisztéma nélkülözhetetlen láncszemei – szerepel az agrártárca közleményében. 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×