Dark Mode On / Off

Calluna az ősz szépsége

Ez a kedves őszi virág a hanga félék családjába tartozik. Egész Európában elterjedt törpecserje, amely ősszel apró lilás rózsaszín, fehér vagy lila virágaival díszíti kertünket, erkélyünket.

A növény évelő cserje, kb. 20-50 cm magas, bokros növekedésű. A calluna kedveli a világos kerteket, csak mészmentes talajba ültessük, és a nedves közegben érzi jól magát. ültetéshez a legjobb a fenyőkéreg, a savanyú tőzeg keveréke. Öntözéshez használjuk lágyvizet, vagy esővizet.

A növényt ültethetjük kertbe, erkélyre, vagy teraszra nagyobb cserépbe.

Mivel évelő félfás cserje, ezért bátran ültessük ki ősszel a kertünkben és télre is kint hagyhatjuk a növényt. Különlegessége hogy az apró virágok a tél beálltával megszáradnak a fás száron így a növény télen a hótakaróban is színes marad.

Ez a növény Skócia egyik jelképe is lett, ott szinte mindenhol megtalálható, de hazánkban is egyre népszerűbb őszi növény.

Csoportosan ültetve a legszebb, válogassunk össze lila, rózsaszín és fehér fajtákat, és ebből alakítsuk ki az őszi kertünket. Télre érdemes a fiatal példányokat betakarni így nem fagy ki. Tavasszal az első hajtásokat vágjuk vissza, hogy bokros dús növényt kapjunk.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
40 vélemény
×