Dark Mode On / Off

A zajvédő fülvédő 3 nagy előnye a kerti munkák során

munkavedelmi-fulvedo

Bár bizonyos foglalkozások, veszélyes környezetben végzett munkák során magától értetődő, hogy szükség van munkavédelmi felszerelés viselésére, valahogy ha otthon végzünk hasonló tevékenységeket, nem is feltétlenül jut eszünkbe.

Pedig a hallásvédelem otthon is épp olyan fontos, sőt! A munkahelyeken kötelező szabályok vonatkoznak a munkavédelemre, otthon azonban nincs, aki szóljon érte – ezért nekünk kell fejben tartani a zajvédő fülvédő viselését.

Munkavédelmi fülvédő a kerti munkákhoz? De még mennyire, hogy kell!

Rengeteg olyan kerti tevékenységet végzünk rendszeresen, amik erős zajhatással járnak, ezek pedig hosszú távon komoly károkat is okozhatnak a hallásban. Tipikusan ilyen a fűnyírás, aminek a zajszintje elérheti vagy akár meghaladhatja a 100 decibelt is, ez pedig óvatlanság esetén hosszú távon könnyen halláskárosodáshoz vezethet. De ilyen kerti munka a sövényvágás, lombszívózás, és az alkalmankénti karbantartási vagy felújítási teendők, amik például fúrással, fűrészeléssel járnak.

Az ilyen kerti munkák során tehát nagyon fontos a munkavédelmi fülvédő, zajvédő fülvédő használata annak érdekében, hogy óvjuk hallásunkat. A megfelelő munkavédelmi fülvédő segítségével redukálható a halláskárosodás kockázata, de ezen kívül is sok előnnyel jár.

Nem csak a zajtól véd a zajvédő fülvédő!

Abba már talán bele se gondolunk, hogy a zajon túl sok egyéb környezeti kockázattól is védeni kell a fülünket: a munka közben a levegőben szálló por és szennyeződések, nagyobb munkák (például fűrészelés) során a repkedő apró szilánkok okozhatnak irritációt, problémákat a fülbe jutva.

Bár a munkavédelmi fülvédő kapcsán sokan rögtön a füldugóra asszociálunk, valójában a zajvédő fülvédő széles skálán mozog a pántos variációktól az elektromos fülvédőkig. Ezek a prémium kategóriás védőeszközök többször használatosak és rendkívül tartósak is, tehát hosszú időn keresztül gondoskodnak füleink védelméről. Ráadásul a modern elektromos fülvédők akár audio kimenetként is tudnak funkcionálni, így rögtön szolgáltatják a motiváló aláfestő zenét a kerti munkákhoz – hogy biztonságosan és jó hangulatban teljen a munkavégzés.

Képek forrása: Canva / hoffmann-group.com/hu/hu/hohu

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×