Dark Mode On / Off

A legújabb ingyenes kerttervező programok

ingyenkerttervezőprogram1

Egy korábbi cikkünk, még sok évvel ezelőtt több olyan ingyenes kerttervező programot mutatott be, amire azóta is szívesen kerestek rá az interneten. Most viszont sok már elavult, így megkerestük a három legújabb és legmodernebb verziót. Ingyenes kerttervező programok következnek.

Természetesen ezek a programok nem a profi tervezésről szólnak, maximum egy alaplátványtervet vagy élrendezési tervet lehet velük készíteni.

Nézzük is sorba őket!

Virtual Garden 3D free – nem teljesen mai darab

Tényeg nem mai darab, de még mindig megállja a helyét a hosszú évekkel ezelőtt készült cikkünk óta is. Ingyenesen letölthető, bárki számára könnyen kezelhető. Fejlesztője a BBC és elsősorban Windows operációs rendszerekre telepíthető iOS-es nem fut. Két- és háromdimenziós kerteket tervezhetünk vele. Előnye, hogy rengeteg növény van beletáplálva, így nagyjából a nálunk is elterjed növényválasztékkal lehet tervezni, emellett kerti bútorkiegészítője is van, így a látványnál ezzel is kalkulálhatunk. Ami még előnye, hogy a növénynevekre kattintva részletes ismertetőt is kaphatunk.

My Garden Gardena – öntözőrendszer-tervezővel

Akik öntözőrendszert terveznek, azoknak ez kiváló program lesz. A Gardena online elérhető, magyarul is telepíthető programja.

Ajánlója szerint is megtervezheted álomkertedet az öntözőrendszerrel együtt. Az oldalukon részletesebb segítséget és leírásokat is találsz támpontként.

Az előre elkészített standard mintakertekben inspirálódhatsz is még a tervezés előtt. Ezeket mind a Gardena oldalán megtalálod.

Smart Gardener – zöldségkertek tervezője

Ez a program kicsit közel áll a szívünkhöz, mert a mai világban rendkívül fontos, hogy mindenkinek legyen legalább egy kis balkon-zöldségeskertje. Van annál nagyobb öröm, mint amikor a saját paradicsomodba harapsz bele, vagy a friss sárgarépát egyenesen a kertből húzod ki?

Amiért mi ajánljuk: van benne egy kerti napló funkció is, naptárral, mi mikor érik és mikor érdemes ültetni.

Optimalizált zöldségkert-terveket tudsz benne készíteni, akár vetésforgóra is a kis veteményesedhez. Ez az ingyenes kerttervező programok közül kiemeli ezt az applikációt.

A benne vezethető kerti naplóból akár évekkel később is visszakeresheted, mikor mit vetettél, mennyit szüreteltél, melyik zöldségfajta vált be igazán, így idővel igen profi saját magadra szabott ismeretet tudsz begyűjteni saját kerted működéséről.

Ha további tippekre vágysz kövesd Youtube csatornánkatInstagram és Facebook oldalunkat is!

[ays_poll id=”7″]

OLVASS TOVÁBB:

Rezisztens paradicsomfajták, amit érdemes ültetned biokertbe is

Fotó: Pexels

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
44 vélemény
×