Dark Mode On / Off

A fali lámpa és a kertek megvilágítása

kertportal.hu-elter-afalilampaesakertekmegvilagitasa-1

A házak lakótereiben alapvető kellékeknek számítanak a különböző lámpák. Sokan annyira természetesnek veszik jelenlétüket, hogy fel sem tűnik nekik mennyi világítótest kap helyet a szobákban. Emellett pedig a kertekről is érdemes beszélni, hiszen a fény ott is nélkülözhetetlen.

Fények között

Az emberek alapvetően igénylik, szeretik a fényt, a sötétséget pedig kerülik. Hogy ez pontosan miért alakult így, arra nyilván számos evolúciós és társadalmi magyarázat létezik, de számunkra elég, ha a szigorú tényeknél maradunk. Fényre szükség van és ez vélhetően így is marad. Ebben nagy szerepet kapnak a természetes fények, így a lakóterek komfortját is alapjaiban képes megteremteni a szobákba jutó napfény, és az általa sugárzott melegség.

A nap azonban előbb-utóbb lemegy, így a sötétebb időszakokban is érdemes megoldani a világítást. Erre szolgálnak a lámpák, melyek evolúciója lényegében napjainkra érte el modernkori zenitjét. Számos különböző típus, fényforrás, stílus és kreatív megoldás létezik ezen a területen, így a fények mára külön fejezetet érdemelnek a stílus és funkció nagykönyvében. A belső terek mellett azonban a kerekre is érdemes fókuszálni, hiszen például számos fali lámpa segítheti a kinti hangulatot.

Kertek világában

Ha a kertekről esik szó, az ott található lámpák és fények némiképp kevesebb figyelmet kapnak. Ez persze nem véletlen, hiszen a külső terek elsősorban a zöldfelületek révén kerülnek a figyelem középpontjába. Egy kert azonban számos funkcióval bírhat, melyeket különböző módokon támogathatunk a fényekkel is. Erre kiválóak lehet néhány kültéri fali lámpa, mely stratégiai és a stílus szempontjából is hasznos kiegészítője lehet a kerteknek.

A kerti lámpákkal kapcsolatban sokan úgy vélekednek, hogy csupán funkcionális jelentőségük van, céljuk pedig annyi, hogy sötétedés után se akadjon bele a lábunk egy kint felejtett slagban. Ettől azonban sokkal többre lehet képes akár egy fali lámpa, akár valamilyen kültéri állólámpa vagy épp design megoldás. A lámpa webshopok kínálatában számos különböző megoldással találkozhatunk, melyek a funkció mellett a stílus tekintetében is sokat adhatnak hozzá a kertünkhöz.

Tervezett körülmények

Ahogy a belső terek világításánál is fontos a tudatosság, úgy a kertek esetében sem árt némi stratégiai gondolkodás. A világítástervezés ugyanis ebben az esetben is segíthet abban, hogy a kertek fényei új szintre emeljék azok hangulatát, megjelenését és természetesen a funkcióját is. Az internetet böngészve inspirációk után számos képet találunk tudatosan megalkotott fényekkel rendelkező kertekről, melyek már a képernyőn keresztül is egyedi hangulatot árasztanak.

Néhány fali lámpa már önmagában is jó alap lehet, ám semmiképp sem érdemes figyelmen kívül hagyni a lámpa webshopok kínálatának többi részét sem. A tervezés során akár szakértő segítséget is érdemes lehet igénybe venni, hiszen ezzel garantálhatjuk, hogy a kerti fények összeállítása minden tekintetben kifogástalan lesz. A fények szinte elképzelhetetlenül sokat adhatnak hozzá a külső terek komfortjához is, így nem érdemes félvállról venni a lámpák kérdését.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×